Gülşehir ilçesindeki Kurşunlu Camiinde İkindi Namazı sonrasında  İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazına  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin,  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı  Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, şehitinailesi,yakınları ve Gülşehir başta olmak üzere Nevşehir’in değişik ilçe,belde ve köylerinden gelen binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider’de şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın babası Ramazan Kaya’ya başsağlığı dileklerini ilettiler.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da şehit babası Ramazan Kaya’yı telefon ile arayarak başsağlığı diledi.
 
Şehit eşinin asker şapkasını takarak, törene katılan ve 20 gün önce Afra isimli kız bebek dünyaya getiren Rabia Kaya, Türk bayrağına sarılı tabuta başını koyup, "Şehidim, emanetine iyi bakacağım" diyerek, gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın cenazesi daha sonra Gülşehir İlçe mezarlığında tekbirler ve dualar eşliğinde toprağa verildi.