NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 14 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak olan ihalenin ardından Külliye alanındaki binaların daha hızlı bir şekilde yükseleceğine dikkat çekti.

Söz konusu alanda Nevşehir’in 200 bin kişilik bir meydanlığa da kavuşacağını dile getiren Belediye Başkanı Ünver, hayırseverlerin yardımlarının da artmasıyla birlikte külliye alanındaki binaların kaba inşaatlarının yılbaşına kadar tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

Ünver, “14 Temmuz tarihinde ihale yapacağız. Bütün kaba yapıları 5 ayda tamamlayacağız. Yani yılbaşına kadar kaba inşaat tamamlanacak. Maddi olarak kaynağımızı hazırladık ve hayırseverlerimizin de destekleri artmaya başladı. Ayşe Altun isimli bir Hanımefendi 100 bin liralık bir bağışta bulundu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok kısa bir süre içerisinde Külliyemizi tamamlayacağız ve Nevşehir’e gelecek yüzyıllara güzel bir eser bırakacağız. Planımız, Projemiz tıkır tıkır işliyor. 14 Temmuzdaki ihalenin ardından hemşehrilerimiz Külliyemiz içerisindeki binaların hızla yükseldiğini görecekler. 4 minareli, içerisinde konferans salonu, Taziye evi, gasilhanesi, gusülhanesi, Morgu bulunan güzel bir külliyeye kavuşacağız. Okullarımızın inşaatları da hızla devam ediyor. Müftülük binamızda bu külliyemizin içerisinde yer alacak. Külliyenin önünde 52 dönümlük bir meydanımızda burada yer alacak. Nevşehir’imizin bir meydanı yoktu. Bu sayede bu meydanımızı da kazanmış olacağız. 52 dönümlük meydan aynı anda 200 bin kişinin mitinge katılabileceği bir alan demek” diye konuştu.