Nevşehir Aşıklı Dağı yamaç paraşütü merkezi oluyor. Bir süre önce bölgede yamaç paraşütü yapılması için uygun alanlar bulunduğu yönündeki çalışmalar sonuç verdi. 

Nevşehir Güvercinlik köyü Aşıklı dağında adrenalin yüklü yamaç paraşütünün yapılması için Türk Hava Kurumu yetkilileri yaptıkları inceleme de onay verdi.

Cappadocia havacılık ve doğa sporları 
kulüp başkanı Ahmet Bölükbaşı, iç ve dış turizmine katkı verecek yeni spor dalı ile Nevşehir ve Kapadokya bölgemizinde tanıtımına da katkı sunacaklarını söyledi.
 

Aşıklı tepesinde yamaç paraşütü yapılması için onay çıktığını açıklayan dernek başkanı Bölükbaşı," Ahiler kalkınma ajansı desteği ile Nevşehir Aşıklı dağının fizibilitesini ve rüzgarını ölçmek için THK kurumundan bilir kişiler geldi ve dağın ölçümünü yaptılar. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Nevşehir Güvercinlik köyü Aşıklı dağında Yamaç Paraşütü için Uçulabilirlik raporu verildi. Kapadokya bölgesinde yamaç paraşütü uçuşu için uygun olduğunu beyan ettiler." dedi.

Cappadocia havacılık ve doğa sporları kulüp başkanı Ahmet Bölükbaşı eşliğinde THK tarafından gönderilen profesyonel yamaç paraşütü pilotu Ali Zaimoğlu yamaç paraşütü uçuşunu resmi olarak onayladı.