Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim manifestosunu coşkulu bir kalabalık ile açıkladı. Ülke Tv'de yayımlanan "Öğle Ajansı'nda" Ümit Gürbüz'ün Konuğu AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim ARI oldu. Arı, seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim ARI, Ülke TV de ki röportajını izlemek için TIKLAYINIZ!

31 Mart'a kadar Nevşehir'de seçim süreci götüreceksiniz, önceki çalışmalarınız nasıl gidiyor biraz ilgi verirmisiniz?

Rasim Arı- Cumhurbaşkanımız bugün seçimin startını resmen vermiş oldu. Memleket Gönül işi ve Gönül Belediyeciliği biz de 65 gündür alanlardayız hemşerilerimizle kucaklaşıyoruz. Nevşehir'de, Cumhubaşkanımızın biraz önceki manifestosunda da bizleri talimatlandırdığı gibi her bir vatandaşımıza dokunmak istiyoruz, gönlüne dokunmak istiyoruz. Onların önyargıları olabilir, ancak önyargıları kıracak biziz. Onlara nasıl bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğimizi ve Cumhurbaşkanımızın bugünkü manifestoda ifade ettiği şeylerin benzerlerini halkımızla paylaşıyoruz. Şükürler olsun. Uzun süreler çalışıyoruz, günlük 2-3 saatlik bir uykuyla şehrimizin her bir ferdine dokunmaya ve şehrimize katacağımız yeniden inşa ve imar edeceğimiz şehri kendilerine anlatmaya çalışıyoruz. Zaten bizim bir sloganımız var, çok da özel bir slogan; "Bir hayalimiz var Nevşehir" demiştik. İşte bir hayalimiz  bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın manifestoda ifade ettiği 11 maddelik şehirleşmede ve belediyecilikte ki model.

İnşallah biz o modeli gerçekleştireceğiz gerçekleştireceğimiz modeli de 65 gündür sahada Nevşehirli kardeşlerimize anlatmaya devam ediyoruz. Ve İnşallah bugünkü talimat ve motivasyonla birlikte yeniden şehrimize İnşallah döneceğiz. Aynı hız, aynı tempo ve hiç yorulmadan durmadan duraksamadan durmayacağız yola devam edeceğiz ve İnşallah bütün Nevşehirli her bir kardeşimizin gönlünde yer edeceğiz inşallah.

-Rahmetli Maliye Bakanımız Kemal Unakatan bey bize öyle derdi; "Bize Rabbim böyle bir iktidar nimetini lütfetti, dolayısıyla bu nimet dolayısıyla ülkemize hizmet etmek zorundayız. Dolayısıyla da hizmet ederken de dinlemeyeceğiz. Bizim için dinlenme yeri kabirdir, ahirettir" derdi. İşte o sebeple biz yorulmayacaz 60 gün bizim için hiçbir problem yok, aynı süratle aynı tempoda bu şehrin her bir ferdine ulaşabilmek için, gecemizi gündüzümüze katacağız ve zaten benim bir de bugün başlamadım ben, bir buçuk yıldır şehrim ile kucaklaşıyorum her hafta sonu Nevşehir'e gidiyordum dolayısıyla biz zaten şehrimizin 100'de 85 ile %90 buna ulaşmış durumdayız diğer şehirlerdeki adayı kardeşlerim de biraz daha avantajlı diye düşünüyorum İnşallah seçim takvimi ne kadar şehrimizde ulaşamadığımız hiç bir kardeşimiz kalmayacak o yüzden biz gönülden gönüle bir yol yapıyoruz ve bu yol için yorulmadan yılmadan usanmadan İnşallah her bir ferte ulaşmaya çalışacağız Ayrıca tabii ulaşamadığımız yerlerde de biz birlikte hareket eden bir teşkilatız biz milletvekillerimiz ile il başkanımız da ve bütün teşkilatımız la şehirde bize Gönül veren bütün şehirdeki kardeşlerimizle birlikte bu şehri hep birlikte kucaklayacağız ve inşallah hayal ettiğimiz marka şehir nevşehir İnşallah oluşturacağız.

Kapadokya'da Nevşehir'in turizmde marka şehir haline gelmesi, Dünyada ve Türkiye'de bilinen bir şehir hale gelmesi için turizmi canlandırmak zorundayız. Nevşehir merkez için konuşuyorum bunu.. O yüzden elimizde de çok güzel bir enstrüman var. Nevşehir'de Kale bölgesi diye bir yerimiz var, dünyanın en büyük yeraltı şehri... Dolayısıyla biz inşallah İlk fırsatta, Rabbimiz 1 Nisan'da bu Belediye Başkanlığı gibi onurlu bir görevi Nevşehir gibi özel insanların yaşadığı bir şehire nasip ederse, 1 Nisan'dan itibaren hemen turizme açacağız ve bu şehrin turizm açısından bir numara olmasını Türkiye'de ve dünyada tanınan bir şey olmazsa haline getireceğiz İnşallah. Hiçbir zaman "geri adım geri vites"  ve hiçbir zaman "ama, lakin, fakat" yok. Bu şehrin turizm anlamında hak ettiği yere gelmesi için bütün gayretimizi göstereceğiz ve İnşallah marka şehir hayalimizi gerçekleştireceğiz...