İnsan Hayatı bu kadar ucuz olmamalı

 

Bu konuda Nevşehir Belediyesine dilekçe ile müracaat edilmesine karşın  tenezzül edilipte hiçbir cevap dahi verilmediği belirtiliyor. Günlük binlerce insanın gelip geçtiği bu kavşağı gören vatandaşlar: “İnsan Hayatı bu kadar ucuz olmamalı” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

 

Nevşehir Barosu avukatlarının dikkatlerini çeken bu manzara karşısında en son Nevşehir Barosu Avukatlarından ve köşe Yazarımız Sayın Av.Adnan Bilge Nevşehir Belediye Başkanlığına bir dilkeçe yazıp göndermiş.Aradan geçen onca güne rağmen Nevşehir Belediyesinden hiçbir cevap dahi gelmemiş.

FİB haber Merkezi olarak büyük tehlike arz eden bu ölüm Kavşağında illa birilerinin hayatı kaybetmesimi gerekiyor tedbirlerin alınması için.

Bu dilekçeye cevap verilene ve bu kavşak için bir çözüm üretilene kadar bu konuyu sık sık sizlerle paylaşacağımızı belirtmek istiyoruz.

 

İşte Av.Adnan Bilge nin o yazısı ve dilkeçesi..

 Bir Yaya Trafik Işığı Yapmak Bu Kadar Zor Olmasa Gerek


03 Ocak 2013, 12:34Bu makale 402 kez okundu

Adnan BİLGE

Bir Yaya Trafik Işığı Yapmak Bu Kadar Zor Olmasa Gerek

  

Nevşehir’in tam merkezi bir noktasında üstelik Hükümet Konağı,Emniyet Müdürlüğü, Adliye   Ticaret, Endüstri Meslek liselerinin bulunduğu bir kavşakta  ARAÇLAR İÇİN SİNYALİZASYON LAMBALARI  var iken  ; BU KESİMDE HİÇBİR İNSAN BULUNMUYOR VE YAYA  TRAFİĞİ DE SÖZKONUSU DEĞİLMİŞCESİNE KOSKOCA KAVŞAKTA YAYALAR İÇİN UYARI LAMBALARI BULUNMAMAKTADIR .

 

Evet  MERKEZİ BİR NOKTADA AKŞAMA KADAR BİNLERCE İNSANIN,MEMURUN ,AMİRİN,ÖĞRENCİNİN,KÜÇÜK ÇOCUĞUN GEÇMEK ZORUNDA OLDUĞU BU KAVŞAKTA YAYA  IŞIĞI OLMADIĞINDAN bu kadar insan karşıya geçmeyi şaka  gibi gelecek ama araçların bekliyor olup olmamasına bağlı olarak yapmaktadır.

 

Tamamen kadere kalmış bir şekilde yapılan bu hal vehamet arzetmektedir. Öyleki araçlar için  BULUNAN SİNYALİZASYON LAMBALARININ YAN TARAFIDA KAPALI OLDUĞUNDAN bu kesime gelen yaya araçlar duruyor ise geçişe başlamakta ancak (ARAÇLAR İÇİN YANAN SÜRE SİNYALİNİ DE GÖREMEDİKLERİNDEN DOLAYI) araçlar için  ışığın  yeşile dönmesi ile KADIN,KIZ,ÇOLUK ÇOCUK ,YAŞLI ,HASTA  HERKES BİRDEN ÇÖZÜLEN ARAÇ TRAFİĞİNİN ,ONCA KAMYON VE OTOMOBİLİN ORTASINDA KALMAKTADIR .

 

             Bu kavşakta  sadece  bir bölümünde YAYA LAMBALARININ OLMAMASI eksikliğini  değil  inanılması güç ama KISMİ OLARAK ARAÇLAR İÇİNDE SİNYALİZASYON EKSİKLİĞİNİ   TAŞIMAKTADIR  :

Her halde Niğde istikametine ,Ali Dirikoç Bulvarına dönecek araç FAZLA OLMAZ BU NEDENLE  BURADA NE YAYALAR İÇİN NE DE ARAÇLAR İÇİN IŞIĞA GEREK YOK  DİYE  DÜŞÜNÜLEREK   Ticaret Lisesi yanından  Adliye-Hükümet Konağı aralığından ORTA REFÜJE KADAR hiçbir şekilde   ne yayalar ne de araçlar için SİNYALİZASYON(TRAFİK LAMBASI)KONULMAMIŞTIR .

Bu eksiklikten dolayı da Kayseri Caddesi istikametinden gelerek Ali Dirikoç Bulvarı,Niğde istikametine  gidecek araçlar Ticaret Lisesi ön tarafındaki trafik ışığının YEŞİLE DÖNMESİ İLE ya da çoğu kez    birkaç  saniyesi kalan yeşil  ışığın  kırmıza dönmesine takılmamak için BÜYÜK BİR HIZLA VİRAJA GİRMEKTE ve  GEÇİŞ YAPMAKTA OLAN YAYALARIN ÜZERİNE ARAÇLARINI  SÜRMEKTEDİRLER .

 

Belirtilen bu durumlar büyük bir tehlike oluşturduğundan bundan muzdarip olan binlerce insanın sesi  olmak üzere Adliye çalışanları ve meslekdaşlarımızla birlikte dilekçe vermek istedik.Bunun için de  hazırladığımız bir dilekçeyi 24.09.2012 tarihinde NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA sunduk.  Ekte  görülen dilekçe 1102 sayı ile kayda girdiği ve ardından Projeler Dairesine götürülerek teslim edildiği halde BUGÜNE KADAR BÖYLESİ HASSAS BİR HUSUSTA gereği  maalesef yapılmamıştır  . Halen onca için  akşama kadar çözülen araç trafiğinin yada sinyal olmadığından hızla araçlarının  önünde kalmaktadır .

 

Şimdiye kadar bu  hususun giderilmemesine belki  yeniden projelendirilecek,ihale edilecek,gibi  gerekçeler getirilmeye çalışılacaktır.Ancak böyle bir durum dahi olsa GEÇEN 3 AYDAN fazla süre   içinde  bunun yapılmamış olmasının haklı bir savunması olacağını düşünmüyoruz.Bu çok zor ve   maliyetli bir iş ise önceki istemimizi tekrarlıyor ve EN AZINDAN ARAÇLAR İÇİN OLAN SİNYAL LAMBALARININ HANGİ RENGİ GÖSTERDİĞİNİ GÖREBİLMEK İÇİN MEVCUT LAMBALARIN YAN TARAFINA DELİK AÇILMASINI İSTİYORUZ.

 

                              

                                                                                      Av.Adnan BİLGE