Açıkcası ikinci döneminin bu son bölümünde Ünver için kamuoyundaki düşünceler artık netleşmiş gibi görülüyor. Hasan Ünver’i başarılı bulanlar ile 10 yıllık güçlü AK Parti iktidarını ardına alan bir Başkan olarak çalışmalarını yeterli bulmayanlar olarak Başarısız bulanların düşünceleri netleşmiş gözüküyor.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetinin Yerel Seçimlerde tüm Türkiye de olduğu gibi ilimiz Nevşehir deki ağırlığı ve etkinliği ise tartışılmaz bir gerçek…

 

Nevşehir Belediyesinin Son 9 yıldır yaptığı çalışmalarında alkış toplayan çalışmaların oluşmasında şüphesiz Başkan Ünver kadar Nevşehir Belediye Başkan yardımcılarının Ve özellikle Nevşehir Belediyesi Başkan Vekilinin de emeği asla göz ardı edilemez.

 

2004 Yılında göreve gelen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ilimizde hayata geçirdiği projelerde büyük katkıları bulunan perde arkası kahramanlarından en önemli isim Başkan Vekili Yücel Menekşe ve yine uyumlu çalışmalarıyla Başkan yardımcılarının gayretleri de Hayalini kurduğumuz gelişen, değişen ve büyüyen, modern bir kent görünümü kazanması adına önemli işlere imza attılar.

 

Elbette Nevşehir için henüz özlemini duyduğumuz bir kent görüntüsü tamamıyla yakalanmış değil.

 

Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe : İlimizde özellikle son yıllarda belediye başkanlığına aday olabileceği sık sık konuşulan ve kamuoyunda bu göreve layık görülerek Belediye Başkanlığı için yakıştırmalarda bulunulan Yücel Menekşe, Başkan Ünver’in oluşturduğu ekibin en önemli parçalarından biri. 2 dönemdir belediye başkan vekilliği yapan Yücel Menekşe, hem özel bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığı hem de bir bilgisayar firmasının işletmeciliği ile de tanınıyor. Misyonu vizyonu,Beyefendi kişiliği güleryüzü ve zekasıyla başarılı liderlik vasıfları kamuoyunda kendisine haklı saygınlık ve sevgi kazandırmış durumda.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen : Twitter hesabından özlü sözlerde paylaşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in “Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde, noksan da olur. Sakın büyüklenme, elde neler var. Bir ben varım deme, yoksan da olur” sözleri en son hesabından paylaştığı özlü sözlerden. Göreve geldiği ilk yıllarda başında saç kalmayan Başkan Yardımcısı Seçen, ektirdiği yeni saçlarıyla adeta 10’larca sene gençleşti.

Seçen Nevşehir belediyesinin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Veteriner Müdürlüğü, İtfaiye ve Mezarlıklar Müdürlüklerinden ilgili başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya : Başkan Yardımcısı Kaya, Temizlik İşleri, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Belediyeler Birliği birimlerinden sorumlu.

Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz : Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e en yakın isimlerin başında gelen Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz’ın geldiği nokta başarılarından çok Ünver’e olan yakınlığından kaynaklanıyor.Sessiz ve derinden yol alıyor. Ünver’in göreve gelmesinin öncesinde sıradan bir Zabıta memuru olan Şımarmaz Başkan Ünver’in en büyük keşiflerinden.Özellikle Cafer Okur un görevden alınmasının ardından Diğer belediye başkan yardımcılarına oranla görev ve yetkileri daha fazla olan Şımarmaz, Fen İşleri, İmar ve Şehircilik, Zabıta, İnsan Kaynakları, Plan ve Proje müdürlüklerinden sorumlu.

Ve Cafer Okur: Emekliliği gelmiş olmasına rağmen Hasan Ünver’in Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde ilk olarak ekibinde görmek istediği ve bu bağlamda kendisin en yakın ve en sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini verdiği Belediyenin dünden bugüne en uzun hizmet vermiş Cafer Okur en son büyük tartışmalara konu olan TOKİ konusunda en yetkili kişisi iken bir anda sessiz sedasız görevden alınması halen sebebi ve nedeni bilinmeyen büyük bir soru işareti olma özelliğini sürdürüyor.Bakalım ilerleyen günlerde gidişi SESSİZ olan Okur’un dönüşü MUHTEŞEM olacak mı ? bunu hep berber bekleyip göreceğiz.

Kaynak: FİB Haber - Ali Çamur