Türkiye'nin birçok kentinden klasik otomobil sahipleri Kapadokya'da bir araya geldi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) tarafından organize edilen ve Mobil 1’in destek verdiği bir etkinlik kapsamında 40 klasik araç Kapadokya'dan geçti. İKOD üyeleri ve ailelerinden oluşan 100 kişilik grup, 4 günlük gezi programında Uçhisar, Göreme, Ürgüp, Ortahisar, Avanos ve Kaymaklı'yı ziyaret etti. Klasik arabaların arasında Chevrolet, Ford, Buick, Cadillac, Pontiac markalarının yanı sıra Anadol ve Murat 131 gibi yerli üretim klasik araçlar da yer aldı. 

Her biri yıllanmış bir dönem tarihe şahitlik ederek onca insanı taşıyan Klasik Otomobiller Kapadokya Turunda görsel şov yaptı.
Kapadokya'da ritmli korna sesleriyle şehir turu atan Klasik otomobiller, çevrede vatandaşlardanda büyük ilgi gördü. Onlarca Klasik araç Kapadokya yollarında renkli görüntüler oluşturdu.

Kapadokya turuna katılan klasik otomobiller arasında orijinal olarak günümüze kadar gelmiş Bentley, Mercedes, Volvo, Ford, Jaguar, Porsche, Chevrolet ve Austin Healey marka otomobiller yöre halkının da yoğun ilgisini çekti.


Bilgi ve fotoğraflar: İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği