Çardak Köyü Muhtarlığı, Köy Halkı Ve Çardaklı iş Adamlarının Desteğiyle hazırlanan 3 TIR dolusu Patates, Un , Fasulye ,Nohut, Soğan  yüklü TIR dualar eşliğinde Kilis sınır kapısına uğurlandı.​

Nevşehir mereze bağlı Çardak köyü muhtarlığı tarafından, Afrin’de ki askerler için toplanan 3 TIR yardım Nevşehir Külliye cami önünde düzenlenen programla gönderildi.

Çardak Muhtarlığının "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde 3 TIR gıda yardımı dualar eşliğinde  Mehmetcigimize ve Suriyeli Kardeşlerimize Yardım Olarak Kilis sınır kapısına gönderildi. Düzenlenen programa Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Çardak Köyü Muhtarı Adem Özer ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün dua okuması ile devam eden program sonunda ise Nevşehir’den 3 TIR gıda yardımı Kilis sınır kapısına gönderildi.

Uğurlama töreni sonrasında FİB Haber Merkezine konuşan Çardak Köyü Muhtarı Adem Özer, "Çardak Köyümüzden Kahraman Mehmetcigimize ve Suriyeli Kardeşlerimize destek olmak amacıyla hazırladığımız 3 Tır gıda malzemesini sınır kapısına göndermiş bulunuyoruz." Allahım Yardimlarımızı Kabul Etsin " Emeği Geçen Herkezden Razı Olsun. "Ülkemizin güvenliği için sınır ötesinde mücadele eden Mehmetcigimiz için Rabbim her daim havada karada denizde muzaffer eylesin İnşallah. Dualarımız onlar için, Dua etmeye de Devam edelim" dedi.