Nevşehir 1.amatör lig 2016-2017 futbol sezonunda iki grupta 16 takımın mücadele ettiği sezon hafta sonunda oynanan müsabakalar ile tamamlandı.

1.Amatör ligde 206-2017 futbol sezonu hafta sonunda oynanan müsabakalar ile tamamlanırken A ve B grubunda ilk dört sırada yer alan takımlar play off müsabakalarında karşılaşacaklar. 1.Amatör ligde hafta sonunda oynanan müsabakalar sonrasında Ürgüpspor: 1 NEHÜ: 3, Kapadokya Nevşehirspor:1 Suvermez Kalespor:2, Telekomspor:0 Çat Gençlikspor:7, Kapadokya Avanosspor: 2 Acıgölspor:1, Derinkuyugücü: 2 Kapadokya Göremespor: 0, Gülşehir Belediyespor:3 Hacıbektaş 0 (Hükmen) sonuçları alındı.

Bu sonuçların ardından A Grubunda Çat Gençlikspor namaglup grubu lider tamamlarken B grubunda ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gençlikspor takımı grubu lider tamamladı. 1.amatör ligde 2016-2017 futbol sezonu sonrasında ise Hacıbektaş, Polisgücü Gençlikspor, bir alt kümeye düşen takımlar oldu.

Play Off Maçları Başlayacak
Nevşehir 1.amatör ligde 2016-2017 futbol sezonunun tamamlanmasının ardından 18 Mart tarihinde A ve B grubunda ilk dört sırayı alan takımlar ise play off maçlarında karşılaşacaklar.

Play off müsabakalarında A grubunun birincisi Çat Gençlikspor, B grubunun dördüncüsü olan Derinkuyugücü ile B grubunun birincisi NEÜ Gençlikspor A grubunun dördüncüsü Acıgölspor ile A grubu ikincisi olan Kapadokya Avanosspor, B grubunun üçüncüsü olan Kapadokya Göremespor, B grubunu ikinci sırada tamamlayan Suvermez Kalespor, A grubunun üçüncüsü Gülşehir Belediyespor ile eşleşti.

Müsabakalar deplasmanlı lig usulüne göre ilk maçlar 18-19 Mart tarihlerinde oynanacak olup rövanş maçları ise 25-26 Mart tarihlerinde oynanacak. Müsabakalar sonrasında tur atlayan takımlar kura çekimi ile yarı final maçında iki maç üzerinden karşılaşacak olup, finale kalan takımlar ise 9 Nisan Pazar günü Nevşehir 1.amatör lig şampiyonu olabilmek için karşılaşacaklar.

Nevşehir 1.amatör ligde şampiyon olan takım ise Bölgesel Amatör Lig’de Nevşehir’i temsil edebilmek için 15 Nisan tarihinde Nevşehirspor ile karşılaşacak.