Nevşehir merkez, merkeze bağlı Çat, Uçhisar ve Sulusaray kasabalarında bulunan 14 ayrı hazine arazisi tarımsal amaçlı kiralanacak.

Söz konusu taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine göre kiralama ihaleleri Nevşehir Milli Emlak Müdürü odasında yapılacak. İhalelerle ilgili şartname mesai saatleri içerisinde ve ihale saatlerine kadar Nevşehir Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir. Talep halinde ihale konusu taşınmazlar bulunduğu yerde gösterilecek. Yasal yerleşim sahibi olup, ihaleye katılmak isteyen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya İtisaki ya da bunlarla irtibatı bulunmayan isteklilerin ihale saatine kadar Nüfus cüzdanı aslı veya tasdikli örneği, Geçici teminat belgesi, (Defterdarlıkların Muhasebe Müdürlükleri ile Mal müdürlüklerine yatırılacak nakit para karşılığında alınacak makbuz veya Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre hazırlanmış süresiz ve limit içi düzenlenen ışın özelliği belirtilen teminat mektupları veya Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerme düzenlenen belgeler).

Özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzen mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi. Kamu Tüzel Kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak ve teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi İhale komisyonuna vermeleri gerekmekte. Hazine'ye ait taşınmazların kiralanması KDV ye tabı değil. Taşınmaz kiralamasında doğacak her türlü vergi resim ve harçlar kiracıya ait. Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şart. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.