Vali İlhami Aktaş’ın Nevşehir Merkezdeki Gazi ailesine yaptığı ziyarette; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener de eşlik etti.
Vali İlhami Aktaş, şehitlik ve gaziliğin Türk milleti için daima büyük bir onur olduğunu belirtti.

Vali Aktaş;“Bu topraklarda bugün özgürce yaşayanların, vatanına, milletine, bayrağına, ezanına ve tüm mukaddesatına bir halel gelmesini istemeyen herkesin, milletimizin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasına önem vermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Vali Aktaş; “Canlarını feda eden ve hiçe sayan tüm kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. Onlar, hepimizin gönlünde ölümsüzleşen fedakârlık ve feragat timsali kişilerdir. Sizler, 15 Temmuz kalkışmasıyla mücadele esnasında gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz” dedi.

Vali İlhami Aktaş, gazi Hasan Yazanel ve ailesineDevlet Övünç Madalyası’nı ve Beratı’nıteslim etti.
Gerçekleşen ziyaret, yapılan sohbetin ardından sona erdi.


Vali Aktaş, Gazi Serbes Ailesine Devlet Övünç Madalyası Teslim Etti
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş 15 Temmuz Gazisi Yüksel Serbes’i evinde ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Vali Aktaş’a,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener de eşlik etti.
15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışması sırasında 15 Temmuz gecesi Ankara’nın Kazan ilçesindeki Akıncılar Üssü’nü korumak amacıyla kalabalık bir vatandaş topluluğu ile giden ancak, askerlerin açtığı ateş sonrasında yaralanarak gazi olan Yüksel Serbes’i evinde ziyaret eden Vali İlhami Aktaş aile ile bir süre sohbet etti.
Ziyarette Vali Aktaş; “Yüksel kardeşimiz 15 Temmuz gecesi  Ankara’nın Kazan ilçesindeki Akıncılar Üssü’nü korumak amacıyla direnişe katılarak gazi oldu.Biz bu yürekli şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde buradayız. Biz onlara minnettarız. Bize düşen birlik ve beraberlik içerisinde bu yapılara karşı mücadele etmektir, 15 Temmuz milletimizin birliğinin ve beraberliğinin ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Bu vesileyle, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.Sizler, 15 Temmuz kalkışmasıyla mücadele esnasında gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz” dedi.
15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminde Ankara’da Gazi olan Yüksel Serbes ve ailesine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzalı “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından teslim edildi.
Gerçekleşen ziyaret, bir süre sohbetin ardından sona erdi.