Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nevşehir İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2017 yılı 2'inci toplantısı Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in başkanlığında yapıldı.

Nevşehir Valiliği Kütüphane ve Dokumantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Soley ile birlikte ilgili kurumlar, OSB, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
 
Toplantı açılışından sonra KÜSİ il temsilcisi Doç. Dr. Bayram Deviren tarafından üniversite bünyesinde yürütülen KÜSİ çalışmaları (Teknoloji Transfer Ofisi, Kuluçka Merkezi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Balon Üretim Merkezi,  Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezi ) hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Daha sonra KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansı temsilcilerince kurumları bünyesinde yürütülen  KÜSİ faaliyetleri ile ilgili çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgiler verildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran tarafından ise KÜSİ saha heyetince bugüne kadar gerçekleştirilen sanayici ziyaretlerine ilişkin bilgiler verildi. Toplantıda ayrıca KÜSİ Portalı (KÜSİP) kullanımı, öğretim üyeleri ve sanayicilerimizin bir araya getirilmesi, üniversite sanayi işbirliğinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi konuları konuşuldu. Bir sonraki toplantının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde yapılması kararlaştırılarak toplantıya  son verildi.