Nevşehir'in Haber Medya takibi kuruluşu www.FİB Haber.Com, siyasetten spora, ekonomiden teknolojiye Nevşehir ve ilçelerinde 2017 yılına damga vuran olayların medya raporunu yayımladı. 

Nevşehir'in Haber Medya takibi kuruluşu FİB Haber.Com, siyasetten spora, ekonomiden teknolojiye Nevşehir ve ilçelerinde 2017’ye damga vuran olayların medya raporunu yayımladı. 2017 yılı Türkiye’de ve Nevşehir'de önemli olaylara ve gelişmelere sahne oldu. Haber Medya takibinin öncü kuruluşlarından Fibhaber.com, siyasetten spora, ekonomiden teknolojiye 2017’ye damga vuran olayların medya raporunu çıkardı. Nevşehir'de geride bırakılmaya hazırlanılan 2017 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı. FİB Haber’in hazırladığı medya gündem raporunda 2017 yılının ay ay en çok konuşulan haberleri şu şekilde; Nevşehir'de geride bırakılmaya hazırlanılan 2017 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı. İşte yıl içerisinde Nevşehir'de yaşananlardan bazıları:


Nevşehir Ocak 2017 Haberleri

01.01.2017- Nevşehir Kapadokya'da yeni yıl kutlamaları
Yılbaşı için Nevşehir Kapadokyayı tercih eden Yerli ve yabancı turistler, yeni yılı kayadan peribacaları arasındaki eğlence merkezlerinde karşıladı. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bezenmiş Yeraltı kentleri, ​peribacaları, kaya oyma kiliseleri ve butik otelleriyle ünlü Kapadokya'da 2017 yılına giren yerli ve yabanacı turistler yeni yıla muhteşem bir giriş yaparken,yağan karla adeta bembeyaz gelinlikler giymiş muhteşem manzarasına havai fişekler renk kattı.  


01.01.2017- 2017 yılının ilk bebeği Nevşehir’de dünyaya geldi 
Türkiye’de 2017 yılının ilk bebeği saat 00.01’de Nevşehir’de Kapadokya Hastanesi’nde dünyaya geldi. Türkiye’de 2017 yılının ilk bebeği saat 00.01’de Nevşehir’de Kapadokya Hastanesinde dünyaya geldi. Kapadokya Hastanesinde saat 00.01’de Rüzgar bebek 3, 750 gr olarak dünyaya geldi. 2017 yılının ilk bebeğine sahip olan Ramazan Sevilay Çetin çiftinin mutlulukları görülmeye değerken çifti ilk tebrik edenler ise hastane çalışanları oldu.

01.01.2017 -Savaş Benli, Yeni görevine Pazartesi günü başlıyor 

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Savaş Benli, Yeni görevine 02 Ocak 2017 Pazartesi günü başlıyor. Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü iken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun 16.12.2017 tarihli onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Savaş Benli, Yeni görevine 02 Ocak 2017 Pazartesi günü başlıyor. 30 Mart 2014 mahalli secimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olan Savas Benli, halk arasında samimi ve sempatik kişiliği ile biliniyor.

01.01.2017 -AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Türkiye 1.'liğine Abone Oldu 
AK Gençler “Teşkilat Performans Sistemi” sonuçları açıklandı. Nevşehirli AK Gençler, “En Başarılı Teşkilat” seçildi. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından uygulanan Teşkilat Performans Sistemi sonuçlarına göre AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Türkiye genelinde birinci oldu.


07 Ocak 2017 günü Nevşehir Adliyesinden 9 memur ihraç edildi
OHAL kanunu kapsamında yayınlanan 3 KHK sonrasında Nevşehir Adliyesinde görevli 9 memur ihraç edildi.Dün akşam yayımlanan üç yeni Kanun Hükmünde Kararname sonrasında Nevşehir Adliyesinde görevli 9 memur meslekten ihraç edildi. Nevşehir Adalet Sarayında görevli mübaşir Ahmet B., Denetim Serbestlik Öğretmeni Hakan T., şoförler Hacı Hasan D., Mustafa A., teknisyen İsmet Ö., Zabit Katipleri İbrahim A., Muhammet A., Osman A. ve Veli D.’nin son açıklanan Kanun Hükmünde Kararname sonrasında memurluktan ihraç edildiği bildirildi.


09 Ocak 2017 günü Nevşehir'de okullar tatil edildi
 İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince; İlimiz Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle 09 OCAK 2017 PAZARTESİ günü Nevşehir Merkezi ve tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de bir gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır.

13 Ocak 2017- Nevşehir’de trafik kazası: 3 yaralı
Nevşehir’den Kayseri’ye gitmekte olan 38 NT 050 plakalı araç Avanos yolunun 8'inci kilometresinde otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası takla attı. Edinilen bilgilere göre İsmail Oral yönetiminde ki 38 NT 050 plakalı araç Nevşehir’den Kayseri’ye gitmekte iken Avanos yolunun 8. Kilometresinde aşırı buzlanma nedeniyle araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası önce orta refüje çarptı ardından ise yolun karşısına geçerek takla attı. Kazada yaralanan araç sürücüsü İsmail Oral, Erdal Gürbüz ve Hakan Börklü’ye ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaparken yaralılar daha sonra ise Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.



24.01.2017 -Nevşehir’de FETÖ’den 5 tutuklama
NEVŞEHİR'de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, dün adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında soruşturma başlatılan öğretmenler M.Ö. ve M.T., doktor K.A.Ö., ebe Z.T. ve çocuk gelişimi uzmanı E.S., geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan ve dün Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen 5 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

2017.01.2017- Ocak Ayı Olağan NTSO Meclis Toplantısı
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası 2017 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 27.01.2017 Cuma günü NTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Meclis Başkanı Seyit İNCE başkanlığında toplanan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi açılışında konuşma yapan İNCE; gündeme dair açıklamalarda bulunarak, meclis gündemi ve toplantı hakkında bilgilendirme yaptı.


01-02-2017 Nevşehir'e “Tır parkı yapılması şart”
Nevşehir'de tırların yarattığı sorunlar trafikte sorun yaşanmasına neden oluyor. Şehir merkezinde yolları rehin alan TIR ve kamyonlar şimdi de mahalle içinde ve yol kenarlarında park ederek trafikte sorun yaşanmasına devam ediyor. 

Bu TIR ve kamyonların zaman zaman park edilmemesi gereken yol kenarlarına ve kavşaklara park ediyor.  Kamyon ve TIR’ların gelişi güzel park etmesi nedeni ile kavşaklardaki trafik ışıkları görünmez hale geliyor. 

İlimiz Nevşehir genelinde şimdiye kadar "TIR parkı" olmaması yıllardan beri süregelen büyük bir sıkıntı olarak göze çarpıyor. 

Her geçen gün araç yoğunluğunun arttığı Nevşehir'de TIR’lar trafiği olumsuz yönde etkiliyor.  Yol kenarlarına park eden TIR’lar trafikte sorun yaşanmasına neden olurken, şehir içinde ki yollara park eden TIR’lar ise özelikle çocuklar için tehlike oluşturuyor.

01-02-2017 Nevşehir UEFA Standartlarında Yeni Bir Stada Sahip Olacak.
AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Spor taraftarının ve sporseverlerin heyecanla beklediği büyük müjdeyi verdi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Müdeyi Verdi : Nevşehir UEFA Standartlarında Yeni Bir Stada Sahip Olacak. 

10-03-2017 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesin'den bir Gurur!
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Pınar BAYÇINAR Atv 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışması programına katılarak Nevşehir'i gururlandırdı.
 
11-03-2017 Belediye Başkanı Ünver’den Nevşehir'e İki Dev Müjde
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de yaptığı konuşmada Nevşehirli esnaf ve sanatkarlara iki müjde verdi. Esnaflar ve sanatkârlar için TOKİ kanalıyla konut yapımı için başlatılan çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu kaydeden Ünver, konutların mimari projelerinin tamamlandığını büyük bir ihtimal ile de önümüzdeki günlerde TOKİ’nin ihaleye çıkabileceğini ifade etti.
 
12-03-2017 Barbar Hollanda Polisi Nevşehirli Gurbetçimize Saldırdı
Hollanda'da yaşayan ve Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanlığını yürüten Şengezer KÜRK, Hollanda polisinin saldırısında yaralandı.
Hollanda polisinden vahşet...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesi ve Aile Bakanı Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda polisi tarafından durdurulması sonrası Rotterdam'daki Türk Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenleyen Türklere güvenlik güçleri köpeklerle saldırdı.
 
23-03-2017 Erdoğan, Nevşehir'e Telefonla Bağlandı, Öğrenciler Coştu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımlarında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde TÜGVA tarafından organize edilen “Gençlerle Büyük Buluşma” adı altında düzenlenen toplantıya telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," Öğrencilere Yeni Rektörünüz hayırlı olsun" dedi.
Programa, şahsi cep telefonundan görüntülü konferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr Mazhar Bağlı’yı tebrik ederek tüm katılımcılara başarılar diledi.
 
31-03-2017 Nevşehir'de Göz Hastalıklarında Bir İlk
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği son zamanlarda kaliteli sağlık hizmeti alanında çalışmalarına hız vererek Nevşehir Devlet Hastanesine, en son olarak il özel idare'nin desteği ile bünyesine OctAnjiografi(Göz Tomografisi ve Anjiografisi) cihazını kattı. Hizmete giren  bu cihaz ile şeker hastalığı, sarı nokta hastalığı ve göz tansiyonu hastalıklarına bağlı göz hasarları erken teşhis edilebilecek, hastaya herhangi bir girişim yapmadan, ilaç vermeden, ağrısız bir yöntemle gözün tüm katmanlarının ve damar yapılarının görüntülenmesi ve ölçümü yapılacak. Gebelerde , böbrek ve karaciğer hastalarında güvenilir bir şekilde kullanılacak bu cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu cihazın ilimiz  göz sağlığı açısından hayırlı olmasını dileriz. Gözümüz aydın, sağlığımız daim olsun.
 
10-03-2017 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar BAĞLI atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar BAĞLI'yı atadı. Bu atama ile, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Prof. Filiz Kılıç dönemi resmen sona erdi.



04-04-2017 Nevşehir'in ‘Kanserli köyü’ taşındı
Hikâyesi 40 yıl önceye dayanan ve ‘Kanserli köy’ olarak bilinen Nevşehir’in Tuzköy, Karain, Sarıhıdır köylerinden, binlerce ölüm yaşanması üzerine bölge halkının evleri incelenmeye başlandı. Bölge halkının yaşadıkları evlerin yapımında kullanılan kaya tüflerinin içindeki minerallerin ‘mezotelyoma’ya (asbestin yol açtığı akciğer zarı kanseri) neden olduğu ortaya çıktı. Evlerin zemininde de bu madde tespit edilince 3 kanserli köyün taşınması gündeme geldi.
 
04-04-2017 Kapadokya Havalimanı Tadilata Giriyor.
Kapadokya Havalimanının PAT Sahaları Onarımı İçin Kapadokya Havalimanının 01.05.2017 - 31.10.2017 tarihleri arasında bakıma gireceğinden dolayı uçuşlara kapanacaktır. Tüm Halkımıza İlanen Duyurulur.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde hizmet veren Kapadokya Havalimanı 1 Mayıs tarihi itibarıyla 31 Ekim 2017 tarihine kadar tadilat nedeniyle uçuşa kapatılıyor.

Nevşehir'de bulunan Kapadokya Havalimanı Nevşehir'in yanı sıra Aksaray, Kırşehir, Niğde ve Kayseri'ye gelen yerli ve yabancı turistlere de hizmet veriyordu.
 
08-04-2017 Nevşehir'e Nisan ayında lapa lapa kar yağdı
Nevşehir'de etkili olan kar yağışı vatandaşları şaşırttı. Kentte gündüz soğuyan hava öğlen saatlerinde yerine kar yağışına bıraktı.Kar yağışı Nevşehir'de ve ilçelerinin özellikle yüksek kesimlerinde etkili oluyor. 

Nevşehir il merkeziyle bazı ilçelerinde Nisan Ayında Kar yağdı. 
Yaza hazırlık yapılan kentte yeniden kar yağmasıyla birlikte hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Vatandaşlar ise yeniden soba, doğalgaz ve kaloriferlerini yaktı. 
Kar yağışının şaşkınlığını yaşayan vatandaşlar, "Bahar ayında Nevşehir'e  kış geri döndü. Bugün 8 Nisan Nevşehir'e lapa lapa kar yağıyor." dedi.   
 
19-04-2017 TRT Çocuk Şenliği, Nevşehir'de başladı
TRT'nin Nevşehir'de düzenlediği 37'nci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, 26 ülkeden 300 çocuğun katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Borsa Kavşağı'nda toplanan çocuklar, ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleriyle yürüdü. 

Ellerinde ülkelerini temsil eden bayrak ve pankartlar taşıyan çocuklara, Nevşehir'in farklı okullarından gelen öğrenciler de eşlik etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından borsa kavşağında başlayan kortej yürüyüşünde renkli görüntüler oluştu. 

Şarkı söyleyip dans ederek yürüyen dünya çocuklarına TRT Çocuk kanalında gösterimde olan çizgi film karakterlerinin maskotları ile Nevşehir Belediyesi Mehteran Ekibide eşlik etti.

Yol boyunca Nevşehirli çocuklar tarafından alkışlanan dünya çocukları etraflarına neşe saçtı. Konfeti yağmuru eşliğinde yürüyen çocukların yürüyüşü Nevşehir Diriliş meydanı önünde son buldu.  23 Nisan gününe kadar kentin çeşitli yerlerinde hazırlanan etkinliklerde dans edecek çeşitli ülkelerden gelen çocukları, Nevşehir'deki  çocuklara eşsiz bir eğlence imkanı sunacak.
 
16-04-2017 Nevşehir Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne 'EVET' dedi
Nevşehir’de referandum sonrasında oy sayma işlemi sona erdi.
Nevşehir’de 667 sandıkta 207 bin 762 seçmenden 181 bin 786 seçmen oy vermek içi sandık başına giderken kullanılan oylardan 181 bin 786 oy geçerli sayıldı, 3 bin 52 oy ise geçersiz sayıldı. Oy sayma işleminin ardından ise Nevşehir’de 117 bin 307 seçmen EVET oyu kullanırken, 61 bin 427 seçmen ise HAYIR oyunu kullandı.


19-05-2017 Nevşehir'de Kapadokya Üniversitesi Kuruluyor
 
2005 yılında, Kapadokya bölgesinin önemli tarihi merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa'da (Sinasos) eğitim hayatına başlayan 2 yıllık Kapadokya Meslek Yüksekokulu, şimdi Nevşehir merkezine 4 Yıllık "Kapadokya Üniversitesi " ismiyle yeni bir yapılanmaya giriyor.

Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden sonra şehrin ikinci Üniversitesi olacak.

Mustafapaşa'da ki Meslek Yüksekokulu'nun da eğitime devam edeceği belirtilirken Kapadokya Üniversitesi'nin Nevşehir merkezine kurulacağı 2017 yılı içerisinde temeli atılarak yapımına başlanacağı ifade edildi.
 
21-05-2017 Op. Dr. Barış Altuntaş, Göreme'de ATV kazasında can verdi
Nevşehir’in Göreme kasabasında ATV ile bölge gezintisi yapan Op. Dr. Barış Altuntaş Göreme'de Kaza sonucu hayatını kaybetti.
Nevşehir’de Kapadokya hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Barış Altuntaş, Göreme beldesinde Kılıçlar Vadisinde ATV ile gezinti yaparken, aracın hakimiyetini kaybederek yaklaşık 20 metrelik uçurumdan düştü.
Olay yerinde yaşamını yitiren Op. Dr. Barış Altuntaş’ın yapılan incelemelerinin ardından naşı Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Allah rahmet eylesin.
 
30-05-2017 Nevşehir modern, pırıl pırıl yeni bir sanayi sitesine kavuşacak
 
Belediye Başkanlığı süresince şu ana kadar Nevşehir’de çok sayıda önemli yatırıma imza atan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu kez Nevşehir’e modern bir sanayi sitesi kazandırmanın hesabı içerisinde.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ile bazı esnaf odalarının da içerisinde yer aldığı çalışma önümüzdeki günlerde son haliyle sanayi esnaflarına da anlatılacak. Halen kirada bulunan çok sayıda sanayi esnafının kira öder gibi işyeri sahibi olma fırsatına erişeceği çalışmayla Nevşehir yepyeni, modern, pırıl pırıl bir sanayi sitesine kavuşacak.
Mevcut sanayi sitelerinin şehrin içerisinde kaldığını ve ihtiyaca cevap veremez bir duruma geldiğini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde yapılan çalışmayla hazırlanan projelerin TOKİ’ye sunulduğunu ve TOKİ ile de sözleşme imzalandığını kaydetti.
Önümüzdeki günlerde sanayi esnaflarıyla yapılacak olan toplantıda yapılan projenin içeriğinin sanayi esnaflarıyla tüm ayrıntılarıyla paylaşılacağını belirten Başkan Ünver, Sebze halinin arkasında yer alacak yeni sanayi sitesi içerisinde alış veriş merkezinin yanında tüm sosyal donatıların da yer alacağını ifade etti.
Ünver, “İnşallah yapacağımız bu çalışmayla halen sanayimizde kira da bulunan esnaflarımızda kira öder gibi işleri sahibi olma fırsatını elde edecekler. Amacımız Nevşehir’imize modern, pırıl pırıl, yepyeni bir sanayi sitesi kazandırmak” dedi.
 
05-05-2017 Nevşehirde 17 yaşındaki gencin organları 5 kişiye umut oldu
Nevşehir Devlet Hastanesi 3. Basamak Yoğun Bakım Servisine 3 gün önce trafik kazası sonucu Cerabral Hemoroji (Beyin Kanaması) sonucu tedavi altına alınan, ve tüm müdahalelere rağmen hastanın mevcut fonksiyonel durumunda iyileşme olmayıp kurul tarafından beyin ölümü gerçekleştiği tespit edildi. Nevşehir doğumlu 17 yaşındaki İsmail Duman’ın organları İstanbul, Ankara, Adana ve Malatya da organ nakli bekleyen 5 kişiye yeniden umut ışığı oldu.Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Duman’ın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Dumanın Ailesi diğer insanların hayatları için organlarını bağışlama kararı aldı. Organ bağış merkezi ile irtibata geçilerek uygun donürler bulundu.
 
14-05-2017 Musa Ertaş PUİS'in yeni şube başkanı oldu
Sendikanın 8. olağan genel kurul toplantısında, yeni dönem yönetimini belirlemek için seçim yapıldı. PETROL Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Kırıkkale Şubesi başkanlığına Nevşehirli İş Adamı Musa Ertaş seçildi. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Çorum, Kırşehir ve Uşak illerinin bağlı olduğu Kırıkkale şube başkanlığının 8. olağan genel kurul seçimi 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü yapıldı.

Nevşehir’de ponza, bims, turizm, akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren ve Nevşehir’in bünyesinde en fazla işçi istihdam eden İş Adamı Musa Ertaş yapılan seçimlerde Şube Başkanlığına seçildi.


14-06-2017 Nevşehir’de resmi nikah kavgası karakolda bitti
 
Nevşehir’de imam nikahlı oldukları öğrenilen çiftin resmi nikah kavgası karakolda bitti.

İddiaya göre; bir süredir imam nikahlı olarak yaşayan Türkan Ö. ve Hikmet Ş.,  toptancı sitesi önünde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte Türkan Ö. İmam nikahlı eşi Hikmet Ş.’yi bacağından bıçakladı.

Olayın polise yansımasıyla birlikte Hikmet Ş. Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılırken, Türkan Ö. İsimli genç bayan ise ifadesinin alınması için karakola götürüldü.
Tedavisinin ardından Hikmet Ş.’nin taburcu olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. 
 
15-06-2017 Kapadokya Üniversitesi'nin Kurulması TBMM'de Kabul Edildi
Kapadokya Üniversitesinin Nevşehir ilinde kurulması için kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Genel Kurulda tasarıya ihdas edilen maddeyle Nevşehir'e Kapadokya Üniversitesi ismiyle yeni bir üniversitenin kurulması kabul edildi. Buna göre, Nevşehir'de İlke Eğitim ve Sağlık Vakfınca Kapadokya Üniversitesi, kurulacak. Böylelikle Nevşehir ikinci Üniversitesine daha kavuşmuş olacak.
 
17-06-2017 Asma köprüde fotoğraf çekmek isterken ırmağa düştü
Nevşehir’in Avanos ilçesine Sinop ilinden gelen ve ilçenin en önemli yapılarından asmalı köprü üzerinden fotoğraf çekmek isteyen bir genç ırmağa düştü. Genç bir vatandaşın ve zabıtanın yardımıyla sudan kurtarıldı.
Nevşehir´in Avanos ilçesinde Kızılırmak´a düşen genç boğulmaktan son anda kurtarıldı.​
Edinilen bilgiye göre 17 yaşındaki Hazret Çetinkaya isimli genç ailesiyle birlikte geldiği Avanos ilçesinde asmalı köprü üzerinde fotoğraf çekerken dengesini kaybedip ırmağa düştü. Genci kurtarmak için henüz ismi belirlenmeyen bir Vatandaşta suya atladı. Vatandaşın yardımıyla su üzerinde kalabilen ve daha sonrasında Zabıta tarafından suya atılan iple sudan çıkarılan gencin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.
 
21-06-2017 Şehrin ortasında, güpegündüz alkol keyfi
Nevşehir il merkezinde ramazan ayında, üstelik kadir gecesi gününde, güpegündüz alkol için iki kişi polis tarafından karakola alındı.

Edinilen bilgiye göre; Osman A ve yanında bir bayanla birlikte Göreme Ofis olarak bilinen eski otel yanında araç içerisinde alkol alırken vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Vatandaşların tepkisine neden olan her iki şahısta karakola götürülürken, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
04-06-2017 Nevşehir'de Cami Minaresine Yıldırım Düştü
Nevşehir'de üzerine yıldırım düşen bir caminin minaresi kısmen yıkıldı. Yıldırımın düştüğü sırada cami bahçesinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

Olay, öğle saatlerinde Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy köyünde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle Tepeköy Orta camisinin minaresine yıldırım düştü. Öğle namazından dakikalar sonrasında yaşanan olayda minareye düşen yıldırım minarenin üst kısmını yıkarken, o sırada cemaatin cami içinde olması büyük bir faciayı önledi. İlk belirlemelere göre Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda camide büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

13-06-2017 10 çocuğu ve 61 torunu ile iftar sofrasında buluştu
Nevşehir’in saygın ve tanınmış ailelerinden Karataş ailesi mübarek ramazan ayında iftar sofrasında buluştu.
82 Yaşındaki İsmail Karataş, 10 çocuğu ve 61 torunu ile iftar sofrasında bir araya gelirken, 11 ayın sultanı ramazan ayının manevi bereketinden de yararlandı.
Kerem, Hüsamettin, Nizamettin, Muhsin ve Yasin isimli 5 oğlu ile 5 kızından olma toplam 61 torunu bulunan İsmail Karataş, 1970 yılında Muş ilinden Nevşehir’e göçerek burada ikamet etmeye başladı.
Nevşehir’de inşaat, emlak ve ihracat işleriyle uğraşan çocukları ve onlardan olma 61 torunuyla bir araya gelmenin, aynı sofrada buluşmanın büyük mutluluğunu yaşayan İsmail Karataş, tüm Müslüman Aleminin ramazan ayını ve yaklaşan ramazan bayramını da kutladı.

20:21:25 Lise öğrencisi Kızılırmak’ta boğuldu
Serinlemek için 4 arkadaşı ile birlikte Kızılırmak’a giden lise öğrencisi, boğularak hayatını kaybetti. 
Edinilen bilgiye göre, üniversite sınavlarına hazırlık yapan 5 lise öğrencisi, serinlemek için Kızılırmak’a gitti. Kendisini Kızılırmak’ın derin sularına bırakan gençlerden R.K. akıntıya kapılırken, arkadaşları çevreden buldukları sopa ile arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı. Hiçbirinin de yüzme bilmediği öğrenilen gençlerin çabaları R.K.'yı kurtarmaya yetmeyince gençler jandarmayı aradı. Olay yerine gelen Kırşehir AFAD Müdürlüğü dalgıç ekipleri yosunların arasından R.K.’nın cansız bedenini çıkarttı. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alırken, R.K.’nın olay yerine gelen ailesi sinir krizi geçirdi. Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili jandarmanın incelemeleri sürüyor.
 
01-07-2017 Nevşehir'de 17 yaşındaki genç intihar etti
Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında 17 yaşındaki genç kendisini kiraz ağacına asarak intihar etti.
Olay Nevşehir’in Avanos İlçesine bağlı Kalaba Kasabasında meydana geldi. İddialara göre bir süredir ailevi sıkıntılardan dolayı bunalıma giren 17 yaşındaki H.H.G., gece saatlerinde evlerinin bahçesinde bulunan kiraz ağacına kendini asarak intihar etti. Ailesi sabah saat 04.00 sıralarında tarlaya gitmek için kalktıkları esnada oğulları H.H.G.’yi yatağında görmemeleri üzerine dışarı çıktılarında acı gerçekle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin ardından gencin cesedi otopsisi yapılmak üzere Avanos İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
06-07-2017 Dr. Murat Tandoğan Kapadokya Hastanesinde göreve başladı
Özel Kapadokya Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat TANDOĞAN Hasta Kabulüne başladı. 

Özel Kapadokya Hastanesi'nin Güçlü ve iddialı kadrosuna yeni bir isim daha eklendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat TANDOĞAN, Özel Kapadokya Hastanesi'nde hasta kabulüne başlamıştır.

Özel Kapadokya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü ekibine katılan Dr. Murat Tandoğan, 2014 yılından beri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapıyor. Dr. Murat Tandoğan, 1983 Ankara doğumlu. 2007 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2010-2014 yılları arasında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimini tamamladı. Birçok bilimsel çalışmasının yanı sıra riskli gebelik takibi ve laparoskopik cerrahi tecrübeleri olan Dr. Murat Tandoğan, en son Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü kadrosunda yer alıyordu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat Tandoğan, Özel Kapadokya Hastanesine başlamasıyla ilgili, "Nevşehir Kapadokya Hastanesinde birçok kadın hastalıklarının yanı sıra normal ve riskli gebelik takibi yapacak olmaktan mutluluk duyuyorum" açıklamasında bulundu.
 
14-07-2017 Nevşehir’e şehit ateşi düştü
 
Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Hakan Demirci, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu.
Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 13 Haziran 2017 tarihinde çıkan çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Hakan Demirci tedavi gördüğü GATA’da bugün şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Demirci’nin cenazesi yarın ikindi namazına müteakip Nevşehir’in Kozaklı ilçesi Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Taşlıhüyük köyüne defnedilecek.

07-09-2017 Nevşehirli bu 4 isim vatandaşlıktan çıkarılacak
Yurt dışında bulunan 130 FETÖ firarisi için tanınan 3 aylık süre doldu. Fetö lideri Gülen ile HDP'li iki milletvekilinin ve 4 Nevşehirlinin de bulunduğu 130 kişi vatandaşlıktan çıkarılacak. 

Bu kişiler, Bakanlar Kurulu'nun karar alması durumunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılacak.

5 Haziran tarihli Resmi Gazete'de, 130 kişi için yurda dön çağrısı yapılmıştı. İşte Nevşehirli o isimler...
Vatandaşlıktan çıkarılacaklar listesinde Nevşehir Nüfusuna kayıtlı 4 isim bulunuyor; bunlar Esra Erçetin, Muharrem Kaplan, Havva Kaplan, Soner Erçetin. Ayrıca bu 130 kişiden oluşan listede ÜRGÜP nüfusuna kayıtlı Nevşehir'de bir dönem oto alım satım işi yapan SONER ERÇETİN'DE bulunuyor. 

16-09-2017 Nevşehir'in vergi rekortmenleri açıklandı
Nevşehir Defterdarlığı tarafından 2016 yılı Nevşehir Vergi Rekortmenleri Açıklandı. İşte Gelir Vergisi , Kurumlar Vergisi ve Gayrimenkul Sermaye iradı Vergisi(GMSİ) Nevşehir Rekortmenleri Tam Listesi.... 

FİB Haber Merkezi olarak Gelir Vergisi , Kurumlar Vergisi ve Gayrimenkul Sermaye iradı Vergisi(GMSİ)  rekortmenlerini tebrik ediyor, Nevşehir ve Türkiye ekonomisine katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. 

2016 VERGİLENDİRME DÖNEMİ NEVŞEHİR İLİ KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLER LİSTESİ İLK 100
sn    Vergi Dairesi    Vergi No    Mükellef    Tahakkuk
1    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    690440756    İNAN MEIJER TOHUMCULUK VE TİC.LTD.ŞTİ.    922.240,62
2    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    2490208521    ÇEVRÜKLER İŞ MAKİNALARI VE ZİRAAT ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ.    861.413,05
3    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    700355885    APAK PAZARLAMA VE GIDA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ    838.851,73
4    050106 - ÜRGÜP MAL MÜDÜRLÜĞÜ    8690406819    TURASAN PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARETLTD.ŞTİ.    643.830,27
5    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    3020513566    DOĞA TOHUMCULUK GIDASANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ    402.624,80
 
30-09-2017 Nevşehir'de Nissara AVM Açıldı.
NİSSARA alışveriş merkezinin açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mazhar Bağlı,Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, belediye başkanları ile oda, borsa, iş ve cemiyet hayatından çok sayıda kişi katıldı. 

Açılışta konuşan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Modadan lezzete, eğlenceden sanata halkımıza çeşitli imkanlar sunan Nissara AVM’nin açılışını gerçekleştirdik. Hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.

Nissara  Alışveriş  merkezi ve Crown Plaza  Otel’in  toplam inşaat alanı  140.000 m2 büyüklüğünde olup Alışveriş merkezi kiralanabilir alanıyla  Nevşehir- Niğde  -Aksaray ve Kırşehir  bölgesinin en büyük  alışveriş  merkezlerinden biri ... İnşaat  sektörünün  önemli markalarından Ankara merkezli  Duygu Mühendislik  tarafından karma  bir  proje  olarak  hayata geçirilen proje 55 milyon dolarlık yatırımla alışveriş stantlarını  yükseltecek özeliklerle donatıldı.

02-10-2017 Belediye Başkanı Ünver'den istifa açıklaması
AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kanal D'de İstifası istenecek haberini yalanlayarak "Görevimizin başındayız" dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamasında;"Az önce Kanal D Haberde ismiminde geçtiği bir haber yayınlandı. Maalesef şahsımdan bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan bu haberin Benim açımdan hiçbir gerçeklik değeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız istifamı falan istememiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurur.Bu haberi yapanlar hakkında tüm yasal haklarımı kullanacağımı belirtirim." dedi.
 
03-10-2017 Nevşehir'in çılgın projesi için ilk adım atıldı
Nevşehir ilinin kalkınması  için ‘’Büyümeyi Tetikleyici En Avantajlı Alan-Sektör’’  olarak görülen ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar tarafından hazırlanan "Nevşehir Uçak Bakım Onarım ve Hava Kargo Lojistik Merkezi Projesi" toplantısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve akademisyenler katıldı.
 
12-10-2017 Nevşehir'de Hırsızlık için girdikleri evde suçüstü yakalandılar
Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında hırsızlık yapmak için bir eve girmeye çalışırken fark edilen 2'si erkek 1'i bayan toplam 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Bügün saat 11.30 sıralarında Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında bir eve giren üç kişilik hırsız komşular tarafından fark edilip köylü halkı tarafından yakalanarak Jandarma ekibine teslim edildi. Şahısların Kırşehır nufusüna kayıtlı olduğu öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı...
 
12-10-2017 Nevşehir’e Acil Çevre Yolu Lazım ?
Nevşehir'in Gündemini belirleyen FİB Haber.Com şimdi de Nevşehirli Vatandaşların Yeni Çevre Yolu İsteğini gündeme taşıyor.
Yatırımlarla ve üniversiteyle gelişerek büyüyen Nevşehir'de şehir merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap vermediğini aşikar.
Nevşehir'de genelinde ağır vasıtaların sebebiyet verdiği her yıl yüzlerce kaza can ve mal kaybına neden oluyor. Öyleki artık Nevşehir'de kent içine giriş yapan Tırlar, kamyonlar ve diğer ağır vasıtalar büyük tehlikeye neden oluyor. Bu trafik karmaşasının sona ermesi için mutlaka yeni çevre yoluna ihtiyaç var.

18-01-2017 Nevşehir’de ByLock kullandığı tespit edilen 20 polis tutuklandı
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ’ByLock’ kullandığı tespit edilerek adliyeye sevk edilen 20 polis tutuklandı.
 
08-07-2017 Nevşehir'de Bylock Kullanan 17 Kişi Gözaltına Alındı
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında BYLOCK kullanıcısı olduğu tesbit edilen 21 kişiden 17 şahıs gözaltına aldı.
 
17-01-2017 Nevşehir’de ’ByLock’cu 20 polis adliyeye sevk edildi
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ’ByLock’ kullandığı tespit edilen 20 polis adliyeye sevk edildi.
 
08-05-2017 FETÖ'den Nevşehir'de 1 esnaf tutuklandı
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca hakkında soruşturma başlatılan esnaf Ergül Y. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından  Nevşehir  Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince TUTUKLANMIŞTIR.
 
09-06-2017 Nevşehir'de Emniyet Şube Müdürü FETÖ'den tutuklandı
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyet şube müdürü tutuklandı.
 
14-03-2017 Nevşehir'de FETÖ'den 1'i avukat 2 kişi tutuklandı
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında soruşturma başlatılan Bank Asya eski müdürü  ​Zühal V.  Avukat Metin Ö. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir  Sulh Ceza Hakimliğince  ayrı ayrı TUTUKLANMIŞLARDIR.
 
20-01-2017 Nevşehir’de FETÖ’den 1 Doktor 8 Öğretmen tutuklandı
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 1 doktor, 8 öğretmen tutuklandı.
 
23-01-2017 Nevşehir’de FETÖ’den 5 kişi tutuklandı
Nevşehir’de Fethulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 kişi tutuklandı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki öğretmen, bir doktor, bir ebe ve bir çocuk gelişimcisi olmak üzere 5 kişi tutuklandı.
 
01-02-2017 İşte Nevşehir'in İlçe ,Belde ve Köy Nüfusu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2016 Sonuçları''nı açıkladı.Buna göre, 2015 yılı itibarıyla 78 milyon 741 bin 53 kişi olan ülke nüfusu, 1 milyon 73 bin 818 kişilik artışla 2016 sonunda 79 milyon 814 bin 871 kişiye ulaştı. Erkek nüfusun oranı yüzde 50,2 (40 milyon 43 bin 650 kişi), kadın nüfusun oranı ise yüzde 49,8 (39 milyon 771 bin 221 kişi) oldu.
 
26-05-2017 Nevşehirspor Kulüp Başkanı Leblebici'den flaş karar!  İstifa Etti
Nevşehirspor GK. kulübünün başkanlığını yapan değerli iş adamı Muzaffer Leblebici, görevini bıraktığını duyurdu.

26-05-2017 Nevşehirspor GK. Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici, bir mektup yazarak istifa ettiğini duyurdu.

Nevşehirspor GK. Başkanı Muzaffer Leblebici yaptığı açıklamasında; Nevşehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bırakıyorum. Görevi devralacak arkadaşlara başarılar dilerim" dedi.
 
03-07-2017 Nevşehir'de Düğün Sezonu Açıldı
Nevşehir'de Sıcaklıkların yüzünü göstermesiyle düğün sezonu heyecanı da başladı. Çiftler ve aileler düğün organizasyonundan, altından çeyize, davetiyeden gelinlik ve damatlığa alışveriş telaşında. Esnaf, düğün hazırlıklarıyla birlikte mobilyadan beyaz eşyaya kiralık - satılık evlere kadar bir canlanma dalgası yaşandığını anlatıyor.  Piyasada ise satış sevinci var.
 
07-09-2017 Nevşehir'de Vahşi Cinayet
Nevşehir merkez İbrahimpaşa Mahallesi Demirhafız Caddesi'ndeki bir evde 2 yıldır oturan Afganistan uyruklu ailenin 3 ve 5 yaşlarındaki 2 erkek çocuğunun boğazları kesilmiş olarak bulundu. Öğle saatlerinde meydana gelen olay sonrası evden dışarı fırlayan annenin feryadı yükseldi. Komşuların haber vermesi sonrası polis afganlı ailenin evinde yaptığı araştırmada 2 çocuğun cesediyle karşılaştılar. Cansız bedenler, olay yeri araştırma ekiplerinin yaptığı ilk incelemenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
17:11:07 NTB ve NTSO 'dan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Eğitim Yardımı
Nevşehir Ticaret Borsası ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından il genelinde ihtiyaç sahibi Öğrencilere kışlık bot ve mont yardımında bulunmak için Milli Eğitim Müdürlüğü İle Protokol İmzalandı. Protokol sonrası kışlık bot ve montlar il genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.
 
30-10-2017 2 kişinin öldüğü korkunç kazada, 2'si Nevşehirli 22 yaralı
Aksaray'da meydana gelen 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.
"Aksaray'daki korkunç kazada 2'de Nevşehirli var..."  
 
25-10-2017 Nevşehirliler bu habere çok sevinecek
Nevşehir'de bulunan Türkiye'nin en büyük rakı fabrikası Mey İçki fabrikasından gelen anason kokusu nedeniyle gerek Üniversite öğrencileri, gerek öğretim üyeleri, Veliler ve gerekse Nevşehirli vatandaşlarımızdan gelen sürekli şikayetlerin ardından bahse konu olan Rakı Fabrikasının bulunduğu yerden taşınması gündeme geldi. 



2017 yılına ait tüm Nevşehir Haberleri www.fibhaber.com da...