Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarıyla daha etkin mücadele etmek için söndürme ekiplerine uzak olan 3 köye çok Maksatlı su tankeri dağıttı.

2,5 ton kapasiteli su tankerleri AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider'in katılımlarında düzenlenen törenle köy muhtarlarına teslim edildi.


Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında; "İlimizde 3 yılda 11 adet orman köyümüze yangın tankeri yaptırıp teslim etmiştik. Bu günde Değerli Milletvekillerimizin katılımlarında Nevşehir'in 3 köyüne Çok Maksatlı tankerler muhtarlarımıza teslim edildi "dedi.  

Satırlı, "Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğüne, destekleri için Nevşehir Valimiz ve Milletvekillerimize teşekkür ederim" dedi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider burada yaptığı açıklamasında " Söz verdiğimız üzere 3 adet daha çok Maksatlı 2.5 ton kapasiteli 30 mt su atabilen ve su doldurabilen kuyruk mili ile çalişan tankerler  ağaçlandirma çalışmalarınin yoğun oldugu köylerimize bu yılda ilimiz Orman İşletme Müdürlüğümüzce yaptırılıp Ürgüp - Yeşilöz, Avanos - Bozca  ve Kozaklı - Kapaklı köylerimize teslim edilmistir. Nevşehir ve köylerimize hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de açıklamasında; "Bugün Avanos ilçemize bağlı Bozca, Ürgüp ilçemize bağlı Yeşilöz ve Kozaklı ilçemize bağlı Kapaklı Köylerimize Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından alınan orman sulama tankerlerini dağıttık. Hayırlı olsun." dedi.

Açıkgöz, teslim töreninde köy muhtarlarımıza hayırlı olmasini dilerken ammenin faydasina olacak işlerde kullanilmasını kişi menfaatine asla kullanilmamasini ev ahir tarla yanginlari hariç dikkat edilmesini ve devletin malinin korunup bakıminin aksatilmamasini istedi.

Nevşehirimize ve tüm Köylerimize hayırlı olsun temennilerini ifade eden Milletvekili Açıkgöz, açıklamasında su tankerlerinin başta orman yangınları olmak üzere köyde ihtiyaç duyulduğunda ev yangını, cenaze işleri, düğün, şölen, su nakli, yol sulama, içme ve kullanma suyu temini gibi hizmetlerde de kullanılabileceğini ifade ederek, “Muhtemel bir yangında yangın söndürme araçları köye ulaşıncaya kadar oradaki vatandaşlar tankerlerle yangına müdahale etme imkanı bulacak. Belki de yangın söndürme ekibine iş bırakmadan yangın kontrol altına alınacak” dedi.

Törene AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz'de katıldı.