Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nün başlattığı “Yol Kenarları Ağaçlandırma” çalışmaları ile bugüne kadar Nevşehir'de 600 km’lik karayolu ağaçlandırıldı.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı yaptığı açıklamasında;" Karayolu agaçlandırmalarımızın bakımını yapmaya devam ediyoruz. Nevşehirimizin tüm komşu illere bağlayan yollar ile ilçelere ve kasabalara bağlayan yollar Kurumumuzca 2014 yılından beri ağaçlandırılıp bakımı da tarafımızdan yapılmaktadır . Bahse konu olan çalışma kapsamında 600 kmlik karayolları üzerinde dikilen ağaçların sulama, Ot alma ve Çapa işlerine ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı FİB Haber Merkezine yaptığı değerlendirmesinde; "Orman İşletme Müdürlüğümüzce yapılan 600 km karayolu ağaçlandirmasinin bakim ve sulama çalışmalarina araliksız devam etmektedir" dedi.

Karayolu ağaçlandırmaları neticesinde, yeşilin her tonunda rahat ve huzurlu bir ortamda seyahatlerin gerçekleşeceğini vurgulayan Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı “Yol kenarlarının ağaçlandırılması, güneşin kavurucu sıcaklığında çıplak dağların yerine ağaçlar arasında vaha etkisi yaratılarak rahat ve huzurlu seyahat imkanı sağlıyor.” dedi.  

Söz konusu projenin basit bir yol kenarı ağaçlandırması olmadığını belirten Satırlı, “Yol kenarına dikilen ağaçlar ve diğer bitkiler, yoldan çevreye yayılabilecek gürültü ve toz kirliliğini, hatta hava kirlenmesinin önlenmesi ile alakalı olarak çok önemli bir vazifeyi üstlenirler, havanın oksijen miktarını da artırırlar” değerlendirmesinde bulundu.


Satırlı, "Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak yol kenarı çalışmalarımız her yıl artarak devam edecek" dedi.