Nevşehir 419 Kale etrafı Toki konutları site yönetimi tarafından Afrin Şehitleri ve Tüm Şehitlerimiz tarafından mevlid proğramı düzenledi. Toki site Müdürü Ahmet Turgut'un ev sahipliğinde düzenlenen proğrama AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı. 

Toki site Müdürü Ahmet Turgut'un selamlama konuşması ile başlayan proğramda yapılan dualarda birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yapılırken, tüm şehitler için eller semaya kaldırılarak dualar edildi. ​

TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz:" Nevşehir TOKİ sakinlerimizin düzenlediği Afrin şehitlerimizin ve tüm şühedamızın aziz ruhları için mevlid-i şerifte dualarımız bir: “Rabbim, aziz vatanımızı, kahraman milletimizi her daim muzaffer eylesin; şehitlerimize de rahmet eylesin.” dedi.

Günün anlam ve önemine binayen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı konuşmasında;
 "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinden cephede savarak şehit olan askerlerimiz için ve hala teröre karşı canlarını siper eden tüm güvenlik güçlerimiz için dua ettik" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden bu yana tüm Nevşehirlilerin büyük bir hassasiyetle ülkesine sahip çıktığını ifade eden Milletvekili Açıkgöz, "Tüm Türkiye'de olduğu Nevşehir'de de tüm vatandaşlarımız birbirine kenetlenmiş durumda. Şehit haberlerini aldıktan sonra devletimize, ülkemize, milletimize, gelenek ve göreneklerimize uygun olarak hep beraber burada dua etme ihtiyacı duyduk. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de gereken hassasiyeti en üst noktada gösteriyor ve gösterecekte. Buradan tüm katılan kardeşlerimize Nevşehirli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Hep beraber, Zeytin Dalı Harekatı başladığı günden beri bu hassasiyeti milli birlik ve beraberlik şuurunu gösteriyorlar. İnşallah bir daha böyle haberleri almayız. Nevşehir olarak hep beraber devletimizin ülkemizin askerimizin polisimizin güvenlik güçlerimizin yanındayız. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.​