Geçtiğimiz yıl içerisinde bazı ambulansların kaza sonucu hizmet veremez hale gelmesinin ardından hatırlanacağı üzere Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri tarafından hayırseverler ambulans bağışına davet edilmiş, bu davet ne yazık ki hayırseverler tarafından ilgi görmemişti.

Yaşanan bu sıkıntılı sürecin ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü ise, ilimizde kimsenin hastasının yolda kalmayacağını, imkanların gerekirse zorlanarak ilimizde bir ambulans sıkıntısının yaşanmaması için bütün imkanların seferber edileceğini belirtmişti.

Bu gelişmelerin ardından yeni bir ambulans kazası daha akılları iyiden iyiye karıştırdı.

İlimizde boş ambulans bankete çarparak devrildi. Yerde50 metresürüklenen ambulansta şoför ve 2 görevli şans eseri yara almadan kurtuldu.

Devlet Hastanesi’ne ait ambulans, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen bir hastayı bıraktıktan sonra dönüş yaparken merkez ilçeye bağlı Güvercinlik köyü yakınlarında bilinmeyen bir nedenle bankete çarparak yan yattı. Yerde50 metresürüklenen ambulanstan şans eseri şoför ve 2 sağlık görevlisi yara almadan kurtuldu. Kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.