Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıldönümü tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Nevşehir’de  bir dizi etkinliklerle kutlandı.
 
Dün Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına,Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in çelenk sunumu ve sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bugün yine Nevşehir Valiliğinde devam edildi. Vali İlhami Aktaş makamında, protokolünCumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etti.
 
Daha sonra Gazi Stadında devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine katılan vatandaşlara Nevşehir Belediyesi  tarafından Türk Bayrağı takdim edildi.
 
Gazi Stadındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilk olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.
 
Kutlama etkinliğinde daha sonra,  törenlere katılan ekipler resmi geçit töreni yaptı.
 
TARİHİ BİRİKİMLER BİZLERİ GELECEĞE TAŞIYAN KÖPRÜLERDİR
 
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk , silah arkadaşları ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından  İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  bu tür  bayramlar, yıldönümü ve kutlamaların milletlerin nereden geldiklerini ve nereye gittikleri yönünde kollektif düşünce fırsatları sağladığına vurgu yaptı. Aktaş şöyle konuştu: “ Bu kollektif düşünce fırsatlarını çok  iyi değerlendirip, nereden geldiğimizi ve yarınımızı düşünerek buna göre hareket etmek, gelecek nesillere karşı bir borcumuzdur. Hiçbir millet geçmişte yaşayamaz Milletler bugünü yaşar ve yarın için hazır olurlar. Unutulmamalıdır ki tarihi birikimler,  bizleri geleceğe taşıyan köprülerdir. Bu yüzden bu gibi bayram ve törenlerin anlam ve önemini çok iyi kavramak gerekir.” diye konuştu.
 
Türk Milletinin 1000 yıldan beri bu topraklarda bağımsızlığı temel düşünce olarak değerlendirdiğini ifade eden Vali Aktaş “ Anadolu’daki 1000 yıllık tarihimiz boyunca bağımsızlığımızı hiçbir zaman kayıp etmedik. Bu uzun tarih içerisinde bu topraklarda 2 büyük uygarlık ve bir çağdaş Cumhuriyet kurduk. Ata yurtlarımızdan 1000 yıl önce beraberimizde getirdiğimiz kültürümüzü bu topraklardaki  kültür ve medeniyetler içerisinde etkileşim içerisinde daha da zenginleştirdik. İnsanlığın ortak uygarlığına önemli katkılar yaptık. Evrensel tarihe inişleriyle çıkışlarıyla damgamızı vurduk. Dolayısıyla Şanlı bir tarihe ve parlak bir geleceğe sahip büyük bir millete sahip olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız. Büyük projeler büyük hayal gücü ister ve büyük hedefler etrafında birleşmeyi gerektirir. Esasen büyük milletlerin ufukları da hayalleri de geniş olmak zorundadır. Geldiğiniz noktada Türkiye, hayallerini geleceğe dönüştürme kudretine sahiptir. Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünde milletimizin ve devletimizin başarıları gelecek için umut vericidir. Özellikle 15 Temmuzda ve sonrasında yaşananalar günümüzde bir milat olmuştur. Milletimizin devletine ne kadar bağlı olduğu ve canı pahasına onu koruyacağı ortaya konmuştur. Milletimiz bölücü terör örgütüne gösterdiği  tepkiyi ucube terör örgütü FETÖ ye de göstermiş, mukaddesatına, devletine ve  bayrağına  el koyanlara nasıl cevap vereceğini birer kahramanlık hikayeleri ile ortaya koymuştur.”şeklinde konuştu.
 
EĞİTİMLİ KÖPEKLERİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ
 
Törende daha sonra öğrenciler şiirler okudu.Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından
Gazi Stadındaki törende daha sonra,  Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı  Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, doğal afette canlı arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama,  keşif ve özel operasyon konularında eğitilen Alman,Hollanda ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri  kapsamında   düzenlenen çeşitli spor branşlarında düzenlenen sportif yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir  Milletvekili Murat Göktürk,ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından törenle verildi.