Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından Nevşehir Kurşunlu Cami'nde 15 Temmuz'da kalkışması sırasında şehit olan vatan kahramanları için mevlid-i şerif okutuldu.
 
Demokrasi Şehitleri'nin kırkı olması sebebiyle Nevşehir Kurşunlu Cami'nde öğle namazı öncesi okutulan mevlid-i şerife Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Eken, Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Nevşehir'de çeşitli camilerde görevli yedi cami imamı ve hafız Mahmut Kemikkıran'ın okuduğu Mevlid-i şerif'ten sonra duayı ise Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı.
 
Mevlidin ardından bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "15 Temmuz gecesi ve sonrasında vatanın bekası, milletin birlik, dirlik ve huzuru için şehit olan vatan evlatlarının ardından üstümüze düşen görevleri yapmak, onların aziz hatıralarını yaşatmak için bugün mevlid-i şerif okutarak şehitlerimizin ruhu için dualar ettik. Bugün mevlid-i şerif'e katılan, hocalarımızın yaptığı dualara hep birlikte amin dediğimiz kardeşlerimizden Allah razı olsun. Ülkemiz üzerinden hain planlar yapmaya çalışan alçaklar bilsin ki bu millet her zamankinden daha fazla kenetlenerek bayrağına ve vatanına sahip çıktı. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hiçbir hain emellerine ulaşamayacaktır" dedi.
 
Mevlid-i şerif okunduktan sonra öğle namazını kılan cemaate cami çıkışında Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından gül suyu ve  üzerinde "Demokrasi Şehitlerimizi Unutmayacağız" yazılı lokum paketi ikram edildi.