Nevşehir'de üniversite öğrencilerinin güvenliğini sağlamak, suç mağduru olmasının engellemek amacı ile “Güvenli Eğitim Uygulaması-2’’ gerçekleştirildi. Nevşehir'de internet cafe,  kahvehane,  büfe ve parkları denetleyen Ekipler, uygulamada 137 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunu yaptı.

Nevşehir'de Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş, narkotik, KOM ve yunus ekiplerinin katılımı ile "Güvenli Eğitim Uygulaması-2" yapıldı. Özellikle Gençlerin yoğun olarak bulunduğu 2000 Evler mahallesi başta olmak üzere il genelinde gerçekleştirilen uygulamada 137şahsın GBT sorgulaması yapıldı. Üst araması da yapılan uygulamada polis detaylı aramada yaptı.

Nevşehir'de Üniversite öğrencilerinin her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sağlanabilmesi amacıyla üniversite kampüsleri dışında faaliyet gösteren ve kampüs çevresindeki bulunan umuma açık yerler ile bu alanların gidiş-geliş istikametlerinde, akşam saatlerinde 20 ekip 84 personel ile il genelinde yapılan “ Güvenli Eğitim Uygulaması”nda ; 137 şahıs ile çok sayıda araç kontrol edilerek sorgulaması yapıldı.