Nevşehir ilçe, belde ve köylerinde buğday tarlalarında hasat başladı. Nevşehir'de sararan buğday tarlalarına biçerdöverler girmeye başladı.

Nevşehir'de yaz ayları işlerin en yoğun ve ağır olduğu aylardan biride Temmuz ve Ağustos ayıdır. Ağustos ayının gelmesi ile birlikte önce Arpaların ağarması ve sonra ekinlerin ağarması işlerin birbirini kovalama süreci başladı.

Nevşehirli Çiftçiler mevsim itibariyle kolları sıvayarak hasat’a başladılar. 
 
Nevşehir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, hububat hasadının Nevşehir ve bazı ilçelerinde başladığını belirterek, “Hasat coğrafi duruma göre 15-20 gün içerisinde bütün il genelinde başlar. Hasat mevsiminin hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Biçerdöver operatörleri ve çiftçileri dane kaybı konusunda uyaran Yılmaz, “Dane kaybı en fazla yüzde 3‘ün altında olması gerekiyor. Sap boyu ise en fazla 15-18 santimin üzerine çıkmaması gerekiyor. Yüzde 3’ün üzerinde dane kaybı varsa 18 santim üzerinde de sap boyu varsa çiftçilerimiz il ve ilçe tarım müdürlüklerine şikayetlerini bildirsinler. Biz gerekli idari para cezasını uyguluyoruz. Operatörlerin ona dikkat etmesi gerekiyor . Çiftçilerde eğer öyle bir şey varsa onları uyaracaklar. Eğer uymazlarsa il ve ilçe tarım müdürlüklerine hemen ihbar edecekler” dedi.

Hasadın başlamasından dolayı mutlu olduklarını belirten Nevşehirli çiftçiler, “Çiftçinin geçim kaynağı topraktır. Ekini ekiyorsun bir yıl bekliyorsun. Yağışlar iyi olursa verim alabiliyorsun. Hava kurak geçerse verim de olmuyor. ” dedi.