İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği, tarafından Gülbehçe’de ümmet iftarı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, vatandaşlar mazlum coğrafyalarda yaşayan Müslümanların sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla su, hurma ve simitle oruçlarını açtı.

İftarın ardından katılımcılar hep birlikte ellerini semaya kaldırıp dua etti.

İHH Nevşehir İl Başkanı Baki Öncel, yaptığı açıklamada, zalimlerin her yıl üç aylarda ve özellikle Ramazan ayında İslam coğrafyasına saldırılarını artırdığına dikkat çekti.

Savaşın getirdiği açlık ve yokluk nedeniyle Müslümanların iftar sofrasında bir bardak temiz içme suyuna bile ulaşmakta zorluk yaşadığını söyleyen Öncel, “Düzenlediğimiz program bir simgedir. Amacımız mazlum Müslüman kardeşlerimizin yaşadığını bir nebzede olsun hissetmek ve aynı zamanda zulme dikkat çekmektir” diye konuştu.

İslam dünyasının her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Öncel, “Yeryüzünü kan gölüne dönüştüren zalimler, dünyanın her yerinde Müslümanlara saldırıyor. Bir bakıyoruz Afrika’da, bir bakıyoruz Asya’da bir bakıyoruz Ortadoğu’da hep çile çeken ve saldırıya uğraya Müslümanlar oluyor. Artık, savaşların sona ermesini istiyoruz. Dualarımıza mazlum kardeşlerimize yardım diliyoruz. İslam dünyasının ve tüm ümmetin yek vücut olması için dua ediyoruz” dedi.