Nevşehir Valiliği 2017 yılı üçüncü dönem il koordinasyon kurulu toplantısı valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında toplanan il koordinasyon kurulu toplantısına, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ile kurumların il müdürleri katıldı.
Toplantıda, Vali Aktaş “2017 yılı Yatırım Programının uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 21. Maddesi, İl Koordinasyon Kurullarının yılda 4 kez yapılmasını öngörmektedir. Bildiğiniz gibi 2017 Yılı 2. Dönem toplantısı 5 Nisan tarihinde yapılmıştı. Bugün ise, 3. Dönem Toplantısını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor. Toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum. 
Toplantımız; yatırımların hızlanarak devam edeceği bir dönemin öncesinde yapılmaktadır. Bu açıdan dönem içinde karşılaşılacak muhtemel aksaklıkların ve koordinasyonu gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek önlem alınması gerekmektedir.
Bu dönem aynı zamanda kuruluşlarımızın 2018 Yılı İçin Teklif Edecekleri Projelerin Görüşülüp karara bağlanacağı bir dönemi kapsamaktadır.
Yatırımcı kuruluşlarımızdan alınan Kuruluş Dönem Raporları ve Yatırım Projeleri İzleme Raporları doğrultusunda hazırlanan Dönem Değerlendirme Raporunda Toplam 256 projenin bulunduğu görülmektedir.
Bu projelerden 34’ü tamamlanmış, 162’si devam etmekte, 29 proje ihale aşamasında, 31 projeye ise hiç başlanılamamıştır.      
            İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarı 1 milyar 347 milyon 31 bin 290 TL’dir. Önceki yıllarda 402 milyon 889 bin 375 TL harcanmış, yılı ödeneği 257 milyon 342 bin 880 TL olup, dönem sonu harcaması ise 59 milyon 437 bin 657 TL olarak gerçekleşmiştir.
Kuruluşlarımızın öncelikle yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları ve söz konusu projelerin zamanında tamamlanabilmesi için ihale işlemlerinin takip edilmesi önem arz etmektedir.
            Yatırımcı kuruluş temsilcileri, ilçe ziyaretlerinde ve ilçedeki yatırımları konusunda ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarıyla mutlaka işbirliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıdırlar.         
            Kuruluşlarımızın koordinasyon içinde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve 2017 yılının yatırımlarımız açısından verimli geçmesini diliyorum.”dedi.
Daha sonra, 2017 Yılı 2.dönemin değerlendirilmesi, 2018 yılı için teklif edilecek projelerin görüşülmesi, yatırımcı kurumların kurula bilgi sunumları, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesinin ardından dilek ve temenniler ile sona erdi.