Türkiye gündeminde de yer alan “Black Friday” (Kara Cuma) indirimli alışveriş adı altında İslam dünyasının mübarek günü olarak kutladığı Cuma gününü hedef aldığı düşüncesi ile Nevşehirli vatandaşlar tepki gösterdi.
Nevşehir'de Black Friday (Kara Cuma) Kampanyasına Tepki 
Son günlerde Müslümanların gündemine de sokulan Black Friday’in (Kara Cuma) İngiliz ve ABD kökenli bir kültür olduğunu ve Müslümanların bayramını hedef aldığını bildiren Nevşehirli vatandaşlar, “Kasım ayının son perşembesinden sonraki Cuma’yı Black Friday olarak kutlayan bu anlayış, Müslümanların en önemli bayram günlerinden biri olan Cuma gününün kutsiyetini hedef almaktadır” dediler.


Kara cuma uygulaması yapan firmalara Nevşehirli vatandaşlardan tepki...
ABD merkezli 'alışveriş çılgınlığı' kampanyasına 'Kara Cuma' adı verilerek Müslümanların kutsal gününe hakaret edilmesine Nevşehirli vatandaştan tepki geldi. Nevşehir'de bir grup vatandaş, AVM'lerde 'Black Friday' kampanyasını ifşa ederek kampanyaya katılan firmalara tepki gösterdi. Kara Cuma kampanyasına hayır diyoruz. Müslümanlara hakaret eden bir kampanyaya hayır diyoruz.  Gidin Amerika'da satın bu malları müslümanlara değil. Kara Cuma kampanyasını bitirmeyen herkesi ifşaa ediyoruz sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

HALKIMIZIN KATILIMI KABUL EDİLEMEZ
Medyada Black Friday (Kara Cuma) olarak kutlanan ve tüketim çılgınlığına dönüşen bir rezaletin Müslüman halkımızın da dünyasına sokulduğunu belirten vatandaşlar, “Irkçı emperyalist düzenin marifetiyle de tüketim çılgınlığına dönüştürülen bu günde dünya genelinde milyarlarca dolar para bir günde müsrifçe harcanmaktadır. Yürekleri ve toprakları yangın yerine çevrilmiş, açlıkla boğuşan milyonlarca insanın hayatta kalma mücadelesi verdiği şu zaman dilimlerinde Müslüman halkımızın bu çılgınlığa katılmaları kabul edilebilir değildir. Temelinde İngiliz ve Amerikan kültürü ve tahrif edilmiş inanışlar yatan, Kasım ayının son perşembesinden sonraki Cuma’yı Black Friday olarak kutlayan bu anlayış, Müslümanların en önemli bayram günlerinden biri olan Cuma gününün kutsiyetini hedef almaktadır” şeklinde açıklamada bulundu.    


BLACK FRIDAY İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BAŞLADI?
Bu yıl Kara Cuma (Black Friday) indirimleri 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor. Kampanya 24-25-26 Kasım tarihlerini kapsıyor.
ABD'de ortaya çıkan bu günde dünya genelinde markalar binlerce ürününe indirim uyguluyor. Türkiye'de de bu durum aynı şekilde geçerli... Malesef aynı kampanya ilimiz Nevşehir'deki AVM'lerde yer alan bazı mağazalarda da devam ediyor.