Nevşehir ne yazık ki ülke siyasetinde yokları oynuyor. Nevşehir’den ülke siyasetinde önemli rol alabilecek bir siyasetçi ne yazık ki yetişmiyor. Hal böyle olunca Partilerin genel merkezlerinde, meclis gruplarında ya da oluşturulan komisyonlarda üst düzeylerde Nevşehirli bir ismin olmaması da Türkiye siyasetinde Nevşehir’in geride kalışının bir örneği olarak gösteriliyor. 
Nevşehir siyasetine çok değil 30 yıl geriden baktığınızda Nevşehir’den Enerji ve Tabi kaynaklar bakanlığı yapan Esat Kıratlıoğlu’nun şimdilerde esamesi bile anılmıyor. ANAP döneminin yıldızı parlayan isimlerinden Abdülkadir Baş ise 1 dönemlik vekillik görevinin ardından kendi köşesine çekilmiş durumda. Susurluk komisyonu başkanlığı ile bir dönem adından epey söz ettiren Mehmet Elkatmış ise Nevşehirli siyasetçiler arasında ülke siyasetinde adından bahsettiren son isim olarak göze çarpıyor.
Bütün bu isimlerinde görevlerinin ardından başkenti kendilerine ikinci memleket seçmeleri de, Ülke siyasetine mal olmuş isimleri de Ankara’ya kaptırıyoruz gerçeğinin aynada yansıması adeta. 
Günümüze baktığımızda Nevşehir Milletvekilliği yapmış isimlerden Mükremin Taşkın,Osman Seyfi gibi isimlerde artık kamuoyunun önünde değiller.
Ülke siyasetine mal olmuş, bir elin parmaklarıyla sayılamayacak kadar isimlerini Başkent’e uğurlamış, Mevcut Vekillerinin ülke siyasetine sirayet edelim diye bir gayreti bulunmayan Nevşehir’in siyasi parti il başkanlarına bakıldığında da durum değişik değil.