MEB tarafından açıklanan sınavla öğrenci alacak liseler listesinde Nevşehir Anadolu Lisesi'nin olmayışına okulun mezunları , öğrenciler ve veliler büyük tepki gösterdiler.

MEB, Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanlarını açıklamasının ardından listede Nevşehir Anadolu Lisesi'nin olmayışının büyük şoku yaşanıyor. Okul öğrencileri Nevşehir Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyerek tepkilerini gösterdiler. 

MEB tarafından açıklanan sınavla öğrenci alacak liseler listesinde NEVŞEHİR ANADOLU LİSESİ'nin yer almamasına ilişkin mezunlar ve veliler adına yapılan açıklamada;

Mezunlar ve veliler tepkili: "N.A.L. niteliksiz değildir"
BASIN AÇIKLAMASI

"NAL niteliksiz değildir"
Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından “Sınavla öğrenci alacak okul listeleri ve kontenjanları” yayınlandı. Yayınlanan listede ilimizden 7 lise yer aldı. Ancak listede yer alan okullar arasında köklü tarihi ve başarıları ile her zaman ön plana çıkmış olan Nevşehir Anadolu Lisesi’nin yer almaması bizleri ziyadesiyle bir hayal kırıklığına uğratmıştır.
Bilinmesi gerekir ki lisemiz 1984-1985 yıllarında Anadolu Ticaret Lisesi adıyla kurulmuş ve 1988-1989 yıllarında Nevşehir Anadolu Lisesi’ne dönüşmüştür. Kurulduğu yıldan itibaren kaliteli eğitim anlayışı ve yetiştirmiş olduğu başarılı öğrenciler ile adından sıkça söz ettiren okulumuz halen mevcut eğitim ve idari kadrosu ile başarılarını sürdürmektedir. Bugüne kadar köklü tarihe sahip olan lisemizden mezun olan öğrencilerimizle gerek ülkemiz gerekse ilimiz için binlerce doktor, mühendis, polis, asker, avukat, hakim, öğretmen ve daha birçok alanda yetenekli beyinler yetiştirerek önemli bir katkı sağlamışızdır. Eğitim kadrosu ve kaliteli eğitim ile yetiştirilmiş olan öğrencilerimizin “Anadolu Liseli olmak ayrıcalıktır” sözünü benimsetmesinin ve okulumuz kültürünü mezun olarak üniversiteye devam eden yüzlerce öğrencimiz ile Türkiye’nin dört bir yanına yaymanın gururunu yaşamaktayız.
Tüm bunlar ışığında MEB tarafından açıklanan sınavla öğrenci alacak liseler listesinde ilimizin güzide eğitim kurumlarından olan Nevşehir Anadolu Lisesi’nin yer almaması bir kez daha tekrar etmek gerekirse bizleri üzmüştür. Herkes iyi bilmektedir ki okulumuz Nevşehir’de “nitelikli eğitim” sağlayan nadir eğitim kurumlarının başında yer almaktadır. Listede yer almıyor olması tarihi başarılarla dolu olan lisemizin itibarına gölge düşürmüştür. Lisemiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da “nitelikli” eğitim kadrosu ile “nitelikli” eğitim vermeye devam edecektir. 
Konuyla ilgili olarak yetkililerin harekete geçmesini ve bu eksik karardan dönülmesini can-ı gönülden arzu etmekteyiz. Nevşehir Anadolu Lisesi demek, başarının sembolü 
olmak demektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NEVŞEHİR ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI, ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ ADINA