Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bir köy esnafı, pazarda kurduğu peynir satış noktasına geldiği bir kişinin sahte para ile alışveriş yaparak kendisini dolandırdığını iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde kurulan pazar yerinde peynir satışı yapan bir köylü esnafından alışveriş yapan kimliği belirsiz bir kişi satın aldığı peynir karşılığında  200 TL. sahte para verdi.

Hiçbirşeyden habersizce Gülşehir Pazarında peynir satışını tamamlayarak köyüne dönmek üzere yola çıkan 63 yaşındaki Sadettin Atan aracına benzin almak için bir petrol istasyonuna gittiğinde yaşadığı mağduiriyetin farkına ancak o zaman vardı.

Aracına doldurduğu benzin için pompacıya 200 TL uzatan vatandaşımız bu paranın sahte olduğunu anladığında adeta başından kaynar sular indi. Olay anını anlatan mağdur vatandaşımız Ben aslen Eski Yaylacık köyündenim. Ürettiğim peynirleri satışını yapmak için geldiğim Gülşehir pazarında bir alışveriş sonrası 200 TL sahte para vermişler. Parayı kimsen aldığımı biliyorum şimdi bu parayı gidip kendisine vereceğim belki onuda bir başkaları kandırmışlardır dedi.


Polis, sahte paraya karşı Pazar esnafını uyardı​.


Haber:Ahmet Korkmazer