Nevşehir Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'ncü yıl dönümü nedeniyle şehit ailesi ve gazilerin onuruna bir yemek verdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana tesislerinde Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yemeğe Nevşehir Valisi ilhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener katıldı.

Programda konuşan İstanbul Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Aktaş; "Cenab-ı Allah bu milleti aziz kıldı, mübarek kıldı. Ama bunun karşılığında bu millet de hiçbir zaman dini, vatanı, bayrağı, istikbali ve istiklali için ölümden, kan vermekten, can vermekten geri durmadı. Nereden ne zaman lazım olduysa, kahramanca bir düğüne gider gibi koşarak gitti. Çünkü karşılığında cennet vardı. Hamdolsun atalarımız bunu bizlere gösterdiler ve bugüne kadar gelindi. Bugünün yaşayan nesilleri olarak bizler de bundan nasipdarız. Aynı duygular, hisler, bilinç, düşünce aynen devam ediyor. Ve biz bunu sizlerle birlikte en son 15 Temmuz’da yaşadık."dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de, Bu vatan için canlarını feda eden şehitleri yetiştiren ailelerinin ve yine bu cennet vatan için hayatlarını göz kırpmadan ortaya koyan kahraman gazilerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Program, yemeğin ardından şehitler için yapılan dua ile sona erdi.