Nevşehir'de son 24 saatte meydana gelen olayları ve günün öne çıkan gelişmelerini sizin için derledik. 

Önce 25.09.2017 Pazartesi tarihli Nevşehir'de günün gelişmelerinden derlediğimiz haberlerden kısa başlıklar veriyoruz. 


Son 24 Saatte 6 Farklı Kaza
Nevşehir'de Yine yol yapımı yine kazalar ve km lerce kuyruk... Son 24 saat içerisinde Nevşehir'de yaralamalı ve maddi hasarlı 6 ayrı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 5 kişi yaralandı

Fetö'nün Nevşehirli 'Mit İmamı' Karı-koca Erzurum'da tutuklandı
'MİT imamı' olduğu iddia edilen ve Nevşehir Nüfusuna kayıtlı, karı-koca Erzurum palandöken mahallesinde 'gaybubet evi'nde yakalandı. Edinilen bilgilere göre yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığı belirtilen FETÖ/PDY'nin 'MİT imamı' olduğu öğrenilen öğretmen Sadrettin Dölen ile eşi Songül Dölen saklandıkları evde kıskıvrak yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Nevşehir'de Bir Evin kömürlüğü yandı
Nevşehir merkezde bir evin kömürlüğünde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. 
Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez Sümer mahallesinde sabah saatlerinde maydana gelen olayda Eyüp sokaktaki bir evin kömürlüğü bilinmeyen bir sebepten dolayı yandı. Yangın olay yerine gelen Nevşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin geniş çabalarıyla söndürüldü.Yangında can kaybı yaşanmaması mahalleliye ve kömürlüğün sahibine derin bir nefes aldırttı.Olayla ilgili geniş bilgi için itfaiye ve polis ekipleri araştırma ve soruşturma başlattı.
Türkiye'nin ilk yerli balon üretimi Nevşehir'de başladı.
Türkiye'nin en nadide coğrafyalarından birisi olan Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de yerli balon üretimi başladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yerli ve Milli Üretim" çağrısına bir destek de Nevşehir'den geldi.Türkiye'nin ilk  yerli balon üretimi Kapadokyanın başkenti Nevşehir'de başladı. Balon turizmi denince akla gelen tek yer Kapadokya'da şimdi yerli üretim heyecanı yaşanıyor.

TOKİ Nevşehir Göre 225 konut ihalesi yarın!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Nevşehir Göre'de hayata geçireceği 225 konutun ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Göre Beldesi, Çayırlık Mahallesi 225 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.


Spor Toto'dan Ürgüp'e Halı Saha

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Spor Toto Teşkilat Başkanlığının Türkiye genelinde uyguladığı halı saha projelerinden birininde Ürgüp Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Orta Okulunun bahçesine yapılması için yaptığı girişimler sonucunda halı sahanın yapımına başlandı.

Kozza Termal mağdurları Kozaklı'da eylem yaptı
Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde Kozza Termal’den hisse alan ve sonrasına Devremülk otelin kapatılması sonucu mağdur olan konut sahibi aileler yetkililerin seslerini duyması için 'Kozza Termal' önünde protesto yaptı. Türkiye'nin bir çok şehrinden gelerek sabah saatlerinde Kozza termal devremülk otel önünde toplanan vatandaşlar düzenledikleri Basın açıklaması ile mağdur oldukları tesis için kayyum atanması taleplerini dile getirerek yetkililerden yardım etmeleri istendi.

Nevşehirspor'un Galibiyeti Şehirde Sevinç İle Karşılandı

Türkiye Ziraat Kupasında 1. Lig de mücadele eden Çaykur Rizespor'a 3-0 mağlup olmasının ardından Bölgesel Amatör Lig 5. Gurup İlk maçında Ligin güçlü takımlarından olan Aksarayspor'a konuk olan Nevşehirspor Maçı 0-1 kazanarak Lige 3 puan ile başladı.

Aksaray Deplasmanında alınan 1-0 lık galibiyet Şehirde Sevinç ile karşılandı.

Nevşehirspor Teknik Direktör'ü Cüneyt Tiryaki yaptığı açıklamada; '' Lige iyi bir başlangıç yaptık, Ligin en zorlu Ekiplerinden olan Aksarayspor'u yendik, daha farklı'da kazanabilirdik ama biliyorsunuz takım yorgundu, 2 gün arayla 2 zorlu deplasman maçına çıktık tabi bu maçlarda eksiklerimizi gördük onları düzeltmeye calışacağız bizi bu maçlarda yalnız bırakmayan cefakar taraftarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır onlara hak ettikleri Şampiyonluğu yaşatacağız allah'ın izni ile herkese çok teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Nevşehirspor  Pazar günü kendi sahasında oynayacağı Kilis Beyediyespor Müsabakasının hazırlıklarına hız kesmeden başladı.

Nevşehir'de Bugün 1 Kişi Vefat Etti
Nevşehir'de bugün bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Nevşehir'in eski kalaycılarından Kadir Gülgerdi'nin eşi Emine Gülgerdi hayatını kaybetti.Merhumenin cenazesi öğle namazına müteakiben Aşağı Beddik camide kılınacak cenaze namazının ardından Kaldırım mezarlığına defin edildi.

FİB Haber.com ailesi olarak; Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.