Nevşehir Belediyesi’nde taşeron temizlik işçileri, 3 aydır maaş alamadıklarını ve zor durumda olduklarını dile getiriyorlar.

Nevşehir Belediyesi’nde taşeron firmaya bağlı çöp işlerinde çalışan 140 temizlik işçileri 3 aydır maaş alamadıklarını söyleyerek gereğinin yapılmasını istiyorlar. Mağduruiyetlerini FİB Haber Watsapp İhbar hattına dile getiren işçilerimiz; "Asgeri ücretle çalışıyoruz. Üç aydır maaşımızı alamıyoruz. Okullar açıldı çocuklarımıza bırakın okul malzemeleri harçlık dahi veremez durumdayız. "diyor.

3 aydır maaş alamayan temizlik işçileri gerçekten zor durumdalar ve işimizden oluruz diyede sesleri çıkmıyor. Bu konuda yetkililerin bir an çönce gereğini yaparak mağdur durumda olan işçilerimize acilen çözüm bulmalarını bekliyoruz.

Acaba onlar olmasa ne yapardık!

Zira 1 gün için temizlik işçisi çöpçüler grev yapsa ve işe gitmeselerdi ne olurdu?

Çöpçüler hayatımızın en değerlilerindendir. Onlar bizim sağlıklı bir çevre içinde yaşamamızı sağlayan yegane insanlardır.

Eski günleri bilirsiniz sokaklar temizlenmez çöpler yığılırdı kapılarda... Hızla hastalıklar yayılır ve herkes hastanelik olurdu. Özellikle Son 10 yılda Çöpçülerin çoğalmasıyla bu mesleğin ilerlemesiyle çevremiz tertemiz oldu. Ve onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onları her gördüğünüzde Selam vermeyi, onlara hal, hatır sormayı ihmal etmeyelim.

Kısaca onlara çok şey borçluyuz. Hadi o zaman gereğini yapalım. Ve üzdüğümüz temizlik işçilerinin yüzünü güldürelim.

Şimdi Körolası Çöpcüler mi ? Yoksa Kör Olmayası Çöpcüler mi? Bekleyip göreceğiz.

FİB Haber Merkezi olarak konunun takipcisi olacağız.

Oysaki Merhum Yeşilçamın unutulmaz sanatçısı Kemal Sunal'ın Çöpcüler Kralı ismiyle yaptığı bir film ve Belki de Dünyada Çöpcüler için yazılmış bir şarkı başka hiç bir ülkede yoktur ama Türkiyemizde var. Biz bu yüce Milletimiz Vefalı vefalı olduğu kadarda duygusaldır.

Erkin Koray'ın Çöpcüler şarkısını tüm temizlik işçisi kardeşlerimize armağan ediyoruz.

İşte Çöpcüler şarkısının Nevşehir versiyonu:


İşten yana şansım yok Ağlıyorum derdim çok
3 aydır Maaşımı kaybetmişim Sordum sordum bulan yok
Dün gece çok aradım Aradım bulamadım
FİB Haber Watsapp hattını görünce tekrar umuda bağlandım 
Sokaklarda ne ararsın Beni kimden sorarsın
Ben düştüm ekmek derdine Sende düşme yanarsın
aaaa aaaa Kör Olmayası çöpçüler aşkımı süpür müşler aaaa aaaa

Derleme- Fikret Çapacı

Günün özeti: Gariban adamlar hepside inan sesleri çıkmıyor, korkuyolar ihtiyacı olmasa asgari ücrete sabahlara kadar çöp toplarlar mı?
Mazlumun yanında olmak hepimizin vatandaşlık görevi ... Bu haberle bir faydamız olur belki...