15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile başladı.

Bu yıl 41’incisi düzenlenen Turizm Haftası kutlama etkinlikleri daha sonra Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edildi.

Programlar kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Topluluğu gösteri sundu. Hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ tarafından ödülleri verildi.

 Vali AKTAŞ, açıklamasında, Kapadokya bölgesinin dünyada özel bir yeri olduğunu ifade ederek, “inşallah 2017 yılında turizmde bir canlılık yaşanmasını bekliyoruz. Yapılan etkinlikler kapsamında Kapadokya bölgemize dikkat çekmek, doğal güzellikleri tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 23 Nisan Çocuk Şenliği´nin de bölgenin tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, 2017 turizm sezonunun huzurlu bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak katılımcıların Turizm Haftasını kutladı, etkinliklerin düzenlenmesinde ve gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Vali AKTAŞ ve protokol üyeleri Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği tarafından sergilenen resim sergisi gezildi.