Nevşehir kent merkezinde bu sabah saatlerinde yaşanan ilginç bir olay trafiğin dakikalar boyunca kilitlenmesine neden oldu. Şehir merkezine girilmesi yasak olan 33 Plakalı bir Tır Atatürk Bulvarı Ziraat Bankası önünde park etmesi sonucu trafik tıkandı.

Öyleki yasak olmasına rağmen Tırla çarşı merkezine kadar girdiği yetmiyormuş gibi bankada işlem yapıp ardından alış veriş yaptı. Bu sürede trafiği felçe uğratan Tır şöförüne vatandaşlar trafiğin tıkanmasına neden olduğu için büyük tepki gösterdiler.


Tüm tepkilere karşın trafiği kilitleyerek dakikalarca bekleten Fütursuz Tır şoförü olanlara aldırış dahi etmeden hiçbir şey olmamış gibi işini bitirdikten sonra yoluna devam etti.
 
Halk otobüsü şoförünün tavrı çevredeki vatandaşlarla birlikte trafikte dakikalar boyunca beklemek zorunda kalan diğer sürücülerin tepkisine neden oldu.

Peki, Bu pervasızlığa kim dur diyecek?

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Nevşehir’de yolların otoparka dönmesi nedeniyle trafik sürekli sıkışıyor. Birde üstüne bu yollara tır giriyor. Yetkililerin biran evvel bu duruma bir çözüm bulması gerekli.” dediler.


Yasak olmasına rağmen şehir merkezine kadar fütursuzca giren tırlar ve kamyonlar yeni yapılan yollara zarar veriyor. Can güvenliğini tehlikeye sokuyor ve trafiği felç ediyor. Nevşehir e Acil olarak çevre yolu ve tır garajı yapılması gerekiyor...