Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de aramızdan ayrılışını 79.yılı dolayısıyla Nevşehir'de siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum örgütleri anma mesajı yayınladı.

O’nu unutmamalı, unutturmamalıyız
Kozaklı ilçe kaymakamı Halil Dalak, Atatürk’ün 79. Ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kaymakam Halil Dalak mesajında; “'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Büyük milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenleri,  binlerce yılda oluşturduğumuz kutsal değerleri çiğneme cüreti gösterenleri,  “geldikleri gibi” gönderen bir iradeye liderlik yapan bu Devlet Adamına çok şey borçlu olduğumuzu asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk ulusuna olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürbüz’den 10 Kasım mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz, Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Gürbüz, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. yılında minnet, rahmet ve hasretle anıyoruz. Bu vesile ile 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79.yılında, bu vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimiz ve gazilerimizle birlikte rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.


Vali Aktaş' ın 10 Kasım Atatürk' ü Anma Günü Mesajı
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ölümünün 79. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj Yayımladı.
 
Vali Aktaş yayınladığı mesajında; "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79’uncu yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz.
 
Türk Milleti, Gazi Mustafa Atatürk'ün liderliğinde tarihin en şanlı zaferlerinden birini kazanarak istiklâlini ve hürriyetini korumuş, bu büyük mücadelenin ardından Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.
 
Ecdadımız kanlarıyla suladığı bu kutsal vatan toprağında bağımsızlık ve hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir.
 
Bu Aziz Millet, başta Atatürk olmak üzere, insanlığın ortak değerlerine, uygarlığın şekillenmesine büyük katkıda bulunmuş, tarihe ve insanlığa mal olmuş birçok lider yetiştirmiştir.
 
Milletimiz; Atatürk'ü ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i anlamak ve Cumhuriyet'imizin ve demokrasinin değerlerini her şartta korumak, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek sonsuza kadar yaşatacaktır.
 
Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en önemli vazifemizdir.
 
Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.


Milletvekili Açıkgöz, 10 Kasım mesajı yayımladı 
TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz, 10 Kasım Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı.
TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz,"10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası" nedeniyle yayımladığı mesajda, "Emperyalist devletlerin, Anadolu'da kalan son "İslam sancağını" da indirmek için başlattıkları istila hareketini, milleti mukadderatına sahip çıkmaya çağırarak hürriyet ve bağımsızlığımızı kazanmamıza liderlik eden Mustafa Kemal, milletimizin millî hafızasında yaşayacaktır" dedi.

Milletvekili Açıkgöz, 10 Kasım mesajında şunları söyledi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı, devletimizin birinci Cumhurbaşkanı, İstiklâl Harbinin komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 79. yılında milletçe anıyoruz.
Kemal Atatürk, seçilmiş ilk Meclis Başkanı olarak devletimizin en zor yıllarında üstlendiği sorumlulukla Birinci Dünya Savaşı sonunda büyük yıkıma uğradığımız dönemde İstiklâl Savaşımızı TBMM ile beraber yönetmiştir.
Türkiye, dünden daha güçlü ve daha müreffehtir. İç barışımızı ve huzurumuzu tehdit eden her odağa karşı, mücadelemiz kararlılıkla devam etmekte ve devletimiz zinde bir şekilde milletiyle iftihar etmektedir. İnanıyorum ki, tarihin öznesi olma yolunda Malazgirt'te başlayan 1000 yıllık yolculuğumuz, duraklamadan devam edecek ve muasır medeniyetin ötesine geçeceğiz.
Bu vesileyle Gazi M. Kemal Atatürk'ü beka âlemine göç edişinin 79. Yılında bir kez daha saygı ile anıyoruz. Ayrıca silah arkadaşlarını, millet ve vatan uğrunda canlarını seve seve veren ve şehitlik rütbesine erişmiş bütün şühedayı rahmetle yâd ediyoruz."​

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar’dan 10 Kasım Mesajı
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yılında minnet ve şükranla andıklarını belirtti.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Yanar, Atatürk’ün vefatının 79. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Atatürk, önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurduğunu, daha sonra istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdi. Bu şuurla bugün bizler, istiklal ruhuna ve kurtuluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız. Türkiye bugün bölgesinde yıldızı parlayan, örnek gösterilen bir konuma yükselmiştir. Dünya’da mazlumların umudu olan Türkiye, ideal ve ilke ile yoluna devam etmektedir. Bu düşüncelerle, vefatının 79. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum." 

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez “Türk ulusu seni çok özlüyor”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım 1938 tarihinden bu yana Türk Ulusunun Ata’sını özlediğini, minnetle yad etmeye devam ettiğini söyledi. 
Gülmez, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan tek parti Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ulus olarak minnetle anmaya, onun ilke ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. ^Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir teşkilatları olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kurtuluş mücadelesinin kazanılmasını sağlayan Kahraman Türk Ordusuna bir kez daha minnettarlığımızı sunmak isteriz. Türk Ulusu onu özlüyor” dedi.

Nevşehir MHP'den 10 Kasım Mesajı


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, Atatürk’ün ölümünün 79. Uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.10 Kasım’ın bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamlandırmaya önemli bir imkan olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı İlhan Kaya, “Vefatının 79’uncu seney-i devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve hasretle yad ediyoruz. Atatürk, Türk milletinin karanlık bir döneminden, umutsuzluğun kopkoyu sisi altından ışık huzmesi gibi parlamış; durgunluğu yaran, duraklamayı bitiren milli akıl olarak çağlamış, çağa yön vermiştir. Elbette her fani gibi hak vaki olduğunda ruhunu teslim etse de, geride kalan muhterem emanetleri Türkiye’nin geleceğini tayin etmiştir. Bu düşüncelerle, ebediyete intikalinin 79 uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.​
Başkan Parmaksız’dan 10 Kasım Mesajı
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin  79. yıldönümü sebebiyle yazılı bir mesaj yayınladı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Türk Milleti’nin değil  tüm dünya ülkelerinin örnek aldığı bir lider olduğunu söyleyen NTSO Başkanı Parmaksız, “Aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir ilkedir.Kahraman ulusumuzla birlikte baştan ve yepyeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleriyle, birleştirici  bütünleştirici yapısı, en önemlisi bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç unutulmayacak bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır. Ölümünün 79. Yıldönümünde kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz.” Dedi.


Borsa Başkanı Salaş''dan 10 Kasım mesajı
Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. 

Salaş mesajında, “Türk İstiklal Mücadelesinin ulu önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79.yıl dönümünde saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı. Onun en büyük emeli Türk milletinin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idi. Bugün bizler de Aziz Atatürk’ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz. İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının sene-i devriyesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Atamızı saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 10 Kasım dolayısıyla basın açıklaması yaptı. 
Çetin, “Büyük Atatürk aramızdan ayrılalı tam 79 yıl oldu. Emperyalizmi bu topraklardan defeden, en iyi yönetim şekli olan Cumhuriyeti kuran, ilke ve inkılapları ile Türkiye’yi çağdaş yarınlara taşıyan, bilim, eğitim, sanayi, teknoloji v.b. alanlarda önemli atılımlar yapılmasını sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni saygın bir konuma getiren Büyük Önder Atatürk’e minnet borçluyuz. Kurtuluş Savaşı öncesinde ülkemiz bir uçtan bir uca ellerini sinsi sinsi ovuşturan işgal devletleri tarafından sarılmıştı. Paylaşım planları yapan sömürgeci güçlerin iştahı kabarıyordu. Sokaklarımızda işgalci askerler kol geziyordu. Halkımızın ise bırakın silahı ve teçhizatı, ayağında giyecek ayakkabısı dahi yoktu, insanlarımız bir somun ekmeğe muhtaçtı. Savaşta üzüm hoşafı ile karnını doyurmaya çalışan kahraman Türk askeri ve Türk milleti tüm bu zor koşullarda bile bağımsızlığına olan inancını yitirmedi. Ulu Önder Atatürk, yol arkadaşları ve vatanını korkusuzca savunan kahraman şehitlerimiz öylesine eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdı ki, tüm mazlum milletlere örnek oldu. Dize getirdiği devletlerin liderleri bile, bağımsızlığa ve hürriyete inanan, hayatını Türk milletinin şerefle yaşamasına adamış, zeki, eşsiz, askeri bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk karşısında saygıyla eğiliyordu. Hem komutan hem de lider olarak Atatürk gerçekten de dünyanın gıpta ile baktığı bir insandı. Bugün Atamızın kıymetini her zamankinden çok bilmemiz gerekiyor. Atatürk’ün kıymetini bilmeyenler, O’nu tartışmaya açanlar, kirli ağızlarına dolayanlar aslında bu ülkenin hangi koşullarda, nasıl kurulduğundan bihaber olan zır cahillerdir, hainlerdir. Okumaya, öğrenmeye meraklı olmayan bu zevat, gayri milli ideolojilerin ve karanlık fikirlerin esiri olmuş bu ne idiğü belirsiz hainler, “keşke Yunan galip gelseydi” diyen dondurmacı kılıklılar, Atatürk’ün annesi, manevi kızıyla ile ilgili ileri geri konuşan tarihçi bozuntusu ahlaksızlar sözüm ona Atatürk’ü toplum önünde küçük düşürmeye, yaptıklarını küçümsemeye, heykellerine zarar vererek Atatürk’ü değersizleştirmeye çalışmaktadır. Oysa içimizdeki Atatürk sevgisi günden güne büyümektedir. Bu tür saldırılar Türk milletini daha da birbirine kenetlemekte, her türlü siyasetin, ideolojinin üzerinde olan Atatürk’e, temsil ettiği değerlere daha da sahip çıkılmasına neden olmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’mızı zaferle süsleyen kahraman ordumuzun komutanı ve bu topraklardaki son Türk Devleti’ni kuran kadronun lideridir. Saygı duymanız ve hayırla anmanız için yetmez mi?. Bu devletin kurucu liderine, ortak değerlerine her kim dil uzatıyorsa, bilinmeli ki, bunların asıl derdi bu topraklardaki Türk varlığı ve Türk devletidir. Bu alçaklara verilen cezalar çok ağır olmalıdır. Bu hakaretleri görmezden gelmek, es geçmek, cezasız bırakmak söz konusu bile olamaz.
Öte yandan ülkemiz terör örgütleri tarafından çepeçevredir. Son olarak geçtiğimiz hafta ne yazık ki 8 askerimizi şehit verdik. Ocakların söndüğü, vatanımızı savunmak için canını hiçe sayan gencecik Mehmetçiklerimizi toprağa verdiğimiz bu acılı günlerimizde teröre karşı birlik olmamız gerekmektedir. Ülkenin bölünmesini isteyen, huzurumuzu dinamitleyen, aramıza ayrılık otları ekmeye çalışan her türlü terör örgütüne karşı teyakkuzda olmamız gerekmektedir. PKK, FETÖ, DAEŞ v.b. tüm terör örgütleri, pislik yuvaları dağıtılmalı, aramıza sızmaya çalışan hainlere geçit vermemeliyiz. Atatürk Türkiye’sine yakışan da budur.
Dış politikada sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Suriye ve Irak alev alev yanmakta, ülkemiz de bu bölgesel yangının etkilerini olanca sıcaklığıyla hissetmektedir. Son zamanlarda kimi ülkeler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni adeta yok sayan bir anlayışın provasını yapmaktadır. Demokrasi naraları atan, insan hakları, hukuktan dem vuran, kendilerini uygar olarak tanımlayan bazı devletler terörizme destek vermeye devam etmektedir. Bu tabloda Türkiye’nin, kurt kapanına kıstırılmaya, yalnızlaştırılmaya çalışıldığı net olarak görülmektedir. Türk milleti kurtuluş mücadelesi vermiş bir millettir. Türk milleti Atamızın emanetlerine sahip çıkan bir millettir. Türk milleti Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yürüyen, O’nun açtığı yolda ilerleyen, her türlü zorluğa inançla göğüs geren bir millettir.
Dolayısıyla topraklarımıza, birliğimize, huzurumuza kast eden her türlü terör örgütüne, yapıya ve düşmanca tutum sergileyen ülkelere karşı mücadelemiz sürecektir. Milli şuura sahip, milli hasletlerle yoğrulmuş necip Türk milleti zorlukların üstesinden gelecek, aydınlık yarınlara yek vücut olarak yürümeye devam edecektir. Bu vesileyle ülkemizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, Hakk’a yürüyüşünün 79’uncu yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi. 


MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANI ARSLAN´dan 10 KASIM MESAJI;
       Nevşehir Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerafettin ARSLAN, Vefatının 79. yılında, yok olmak üzere olan bir milleti yeniden dirilterek, Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk´ü minnet ve şükranla andıklarını ifade ederek;
10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği ve toprakla bütünleştiği gündür. 
        Her ne kadar onun vücudu toprak olsa da fikirleri ve eserleri ilelebet yaşayacaktır, biz de bugün onun yaşayan en büyük eseri Cumhuriyetin mensupları olarak kendisini minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz dedi.
Nevşehir Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerafettin ARSLAN, Vefatının 79. yılında, yok olmak üzere olan bir milleti yeniden dirilterek, Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk´ü minnet ve şükranla andıklarını ifade ederek;
10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği ve toprakla bütünleştiği gündür. ...
Her ne kadar onun vücudu toprak olsa da fikirleri ve eserleri ilelebet yaşayacaktır.
Biz de bugün onun yaşayan en büyük eseri Cumhuriyetin mensupları olarak  ATAMIZI saygıyla anıyoruz dedi.

Korkmaz'dan 10 Kasım Mesajı

Nevşehir Karoserler Marangozlar Ağaç İşleri Odası Başkan Ramazan KORKMAZ 10 Kasım Atatürk’ün ölüm  yıl dönümü dolayısıyla bir Mesajı yayınladı Korkmaz mesajında;Vatanımızın düşmandan kurtarılması, bağımsız bir ülke olmamız yolunda, diğer milletlere örnek İstiklal mücadelemizde, ateşten gömlek giyen ve milletimize “Benim Türk milletine, Türk cumhuriyetine ve Türklüğün istikbaline ait görevlerim bitmemiştir, sizler onları tamamlayacaksınız. siz de, sizden sonrakilere benim sözümü tekrarlayınız.” diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü ölümünün 79’uncu yılında minnet ve şükranla anar yüce Allahtan rahmet dilerim.
Ramazan KORKMAZ
Karoserler Marangozlar
Ağaç İşleri Odası Başkan


Özdemir’den 10 Kasım mesajı
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, yayınladığı 10 Kasım mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle andıklarını dile getirdi.
Özdemir; “Onun en büyük eserim dediği Türkiye cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf edilmektedir. Vefatının yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyoruz" ifadelerinde bulundu. 

Başkan Cingil’in 10 Kasım Mesajı
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Cingil, ''10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O'nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür'' dedi.
Cingil, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duyguları ile andıklarını bıraktığı eserin büyüklüğünü daha iyi anladıklarını söyledi. Kurtuluş Savaşı'na liderlik eden Atatürk'ün, başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla tarihin akışını değiştirdiğini belirten Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, mesajında şunları kaydetti:
 ''10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Türk Milleti, yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Türkiye’mizi daha güçlü, daha müreffeh, daha etkin, uluslararası sorunlarda sözü dinlenir bir ülke haline getirme yolunda atılan her adımın, Atatürk’ün aziz hatırasına en anlamlı saygı olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, Milli Mücadelemizin eşsiz önderi, büyük komutan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz”


KAPTİD Başkanı Yakup Dinler;
Mustafa Kemal Atatürk
1881 - 193∞
Saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli; 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum.
İlker YÜREKLİ
ÖZKONAK BELEDİYE BAŞKANI