Avanos Belediyesi 2. Etap Piknik Alanı Çalışmalarının Sonuna Yaklaştı...

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çalışmalarına hız verilen ikinci etap piknik alanı rekreasyonu son hız devam ediyor.

 Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çalışmalarına hız verilen ikinci etap piknik alanı rekreasyonu son hız devam ediyor.
Piknik alanımıza giriş kapılarına turnike sistemi konurken yeni düzenleme alanımızda bordür çekme ve kilit parke döşeme çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor.
Bir çok açık alan etkinliğine yönelik, çok yönlü planlanan piknik alanı bölgenin en güzel mesire alanı olacak. Kamelyaların haricinde piknik masaları ile donatılacak alan önümüzdeki sezon muhteşem manzarasıyla hafta sonlarında binlerce vatandaşa hizmet verecek.

Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK´in İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne ziyaretleri

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK, 06.11.2014 Perşembe günü İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne ziyaretlerde bulundu. Okulların idarecilerinden okulların eğitim durumu ve fiziki şartlarıyla ilgili bilgi aldı. Okulların öğretmenleri ile biraraya geldi, bazı sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti. Ziyaretlere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan KÜREKLİ de katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK, Toki 125.Yıl Ortaokulu, 19 Mayıs İlkokulu ve Lale Anaokulu´nu ziyaretlerde bulundu.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK, 05.11.2014 Çarşamba günü Toki 125.Yıl Ortaokulu, 19 Mayıs İlkokulu ve Lale Anaokulu´nu ziyaretlerde bulundu. Okulların idarecilerinden okulların eğitim durumu ve fiziki şartlarıyla ilgili bilgi aldı. Okulların öğretmenleri ile biraraya geldi, bazı sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti. Ziyaretlere İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orbay ÖZCAN´da katıldı. 

Anıza Tohum Ekimi Yapıldı

Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bahri DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında tarlada doğrudan anız üzerine tohum ekimi gerçekleştirildi.

Nevşehir Boğaz Köyünde gerçekleştirildi. Etkinliğe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Recep EROĞLU, İlçe Müdürleri, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü konu uzmanları,  İl/İlçe Müdürlüğü teknik Personelleri ve davetliler katıldı.

EROĞLU, yaptığı açıklamada:" Toprağı işlemeden direk anıza ekim modelini yaygınlaştırmak amacıyla Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü müdürlüğü ile ortaklaşa bu projeyi yürütüyoruz, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bu projenin çalışmaları daha öncede İlimizin farklı bölgelerinde uygulandı ve başarı sağlandı" dedi.

 Bahri DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü yetkilileri de;

Proje kapsamında diğer bölge İllerinde de bu çalışmayı sürdürdüklerini, Konya bölgesinde yaygınlaşmaya başladığını bu yöntem sayesinde üreticilerimiz hem zaman kaybından hem de emekten tasarruf sağlayacağını daha da önemlisi önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanacağını dile getirerek, bu uygulama ile ileriki yıllarda tarlada oluşan organik madde birikimi nedeniyle bitki ve besin elementleri daha da yarayışlı hale geleceğini ifade etti.

Daha sonra tarlada anıza doğrudan ekim sistemi uygulamalı olarak katılımcılara tanıtıldı, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

EROĞLU, Çiftçilerimize bereketli, bol hasatlı tarım sezonu temennisinde bulundu.

 1. Bölgesel Ödüllü Gazetecilik Yarışması yapılacak

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl düzenlenen 'Geleneksel Ödüllü Gazetecilik Yarışması’nda değişiklik yapıldı. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılacak olan '1. Bölgesel Ödüllü Gazetecilik Yarışması'na Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir'de yayın yapan basın kuruluşlarında (Gazete, TV ve haber ajansları) görev yapmakta olan gazeteciler katılabilecek. 


Polisleri Pompalı Tüfekle Yaralayan Şahıs Yakalandı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı 2 polisi yaralayan M.Durmaz yakalandı.

Şifahane Mahallesi Cuma pazarı civarında şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde uygulama yaptıkları esnada, şüphe üzerine durdurulan araç içerisindeki M. D. ve Ö.F.D isimli şahıslar, araçtan indiklerinde Ö.F.D nin görevli memura mukavemette bulunmuş, bu esnada kargaşalıktan yararlanan M.D. isimli şahıs olay yerinden kaçmıştır. Mukavemet eden Ö.F.D. isimli şahıs ekiplerimiz tarafından etkisiz hale getirildikten kısa bir süre sonra kimliği tespit edilemeyen bir şahıs tarafından kullanılan motosikletin arka kısmında oturan M.D. olay yerine tekrar gelerek yanında getirdiği av tüfeği ile görevli memurlar üzerine yaklaşık 70 metre mesafeden 3 el ateş ederek olay yerinden kaçmış, olayda 2 polis memuru saçma ile hafif şekilde yaralanmış, ilimiz devlet hastanesinde ayakta tedavi edilerek taburcu olmuşlardır.
         Konu ile ilgili olarak ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde olayın firari şüphelisi olan ve daha önceden hakkında çok sayıda çeşitli suçlardan kaydı olan M.D. isimli şahıs 06.11.2014 günü saat: 12. 00 sıralarında yakalanmış olup, hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

Acıgöl Kaymakamı  Mustafa ÇAKIR' ın Muharrem Ayı, Aşure ve Kerbela Mesajı

  Aşure günü; Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür. İslam inancında bu günde birçok önemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilir.

 

Ayrıca  Aşure Günü , Kainatın efendisi Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin 'Cennet Gençlerinin Efendisi' olarak övdüğü sevgili torunu Hz. Hüseyin'in 72 kişilik aile efradı ile birlikte Kerbela'da Şehit edilmesi gibi hazin bir olayın yaşandığı zaman dilimine de denk gelmektedir. Bundan dolayı bu acı veren günü bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz.

 

“Hz. Peygamber ve ehl-i beyt sevgisi etrafında kenetlenen Milletimizin başta olmak üzere tüm insanlığın barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyor, bu vesileyle bütün İslam âleminin Aşure Günü’nü tebrik ediyorum.

 

 

  Mustafa ÇAKIR

Acıgöl Kaymakamı