AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz Başkanlığında 44 kişilik Nevşehir Heyeti, İsrail'in ablukası altındaki Filistin'e destek vermek için bu gece Saat: 03.00'te Peygamberler Diyarı Kudüs'e gidiyor.

Kudüs'te Nevşehir'den sivil toplum kuruluşları ile birlikte Mescid-i Aksa'ya uğrayacak olan Milletvekili Açıkgöz Başkanlığında ki 44 kişilik Nevşehir heyeti, burada namaz kılıp, Müslümanlar için dua edecek. Kudüs'te 4 gün boyunca buradaki yetkililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de görüşecek olan Milletvekili Açıkgöz, "Kudüs onurumuz olduğu için harekete geçiyoruz" dedi.


Nevşehir'den Kudus'e Yolculuk Başlıyor 
Açıkgöz, "Peygamber hatıralarıyla süslü, ecdat eserleriyle  bezeli, hala bizim hoşgörü irademizi özleyen ve yollarımızı gözleyen masum ve mahzun şehre Kudüs’e Nevşehir'imizden kutlu bir yolculuk bu gece başlıyor. Ecdadımız bu topraklara hürmeten Kudüs’ü Şerif diye hitap etmişler. Her taşın her karenin yüzyıllara şahitliği var bu topraklarda ve kıyamete kadar bizleri davet edecek.Peygamber Efendimizin buyruklarını bir vazife görerek çıkılacak bu güzel yolculuk bir çok hayra ve manevi kazanımlara vesile olacak "dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz ve beraberindeki heyet Kudüs'e giderek Mescid-i Aksa'ya uğrayacak.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Başkanlığında Kudüs'e gidecek Nevşehir kafilesinde, DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, yönetim kurulu üyeleri ile Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi Başkanı Gürbüz Dinç ve Yönetim kurulu üyeleriyle Nevşehirli iş adamlarının oluşturduğu toplam 44 kişi bulunuyor.

İsrail askerleri edepsizce Mescid-i Aksa'nın bahçesini postalları ile kirletebiliyorsa, orada kolayca Müslüman kardeşlerimizin kanını döküyorlarsa, bunun sebebi, bizlerin Kudüs'e ve kardeşlerimize yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdandır. Kudüs, gönlümüzün sevgi bahçesidir. Dünya barışının tekrar sağlanması, barış tohumlarının dualarla tekrar yeşermesi için Nevşehir'den Kudüs'e gidiyoruz açıklamasında bulunan Milletvekili  Açıkgöz; Müslümanların Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'den sonraki üçüncü kutsal mabedi olan Kudüs'teki Mescid-i Aksa’ ya 400 yıl boyunca hizmet etme şerefine nail olmuş bir milletin evlatları olarak kutsal mabedimizi ziyaret edeceğiz dedi.


KUDÜS YALNIZ DEĞİL
 
Filistin'de yaşananların tüm Müslümanların sorunu olduğunu ifade eden Nevşehir Milletvekili Mustafa  Açıkgöz, ”Kudüs bir semboldür. Bayrağa nasıl bir bez parçası deyip geçemezsek, Mescid-i Aksâ’ya da sırf bir cami deyip geçemeyiz. Kudüs ve Filistin meselesi bütün Müslümanların meselesidir. İslam Medeniyetine göre Mekke ve Medine’den sonra Kudüs üçüncü kutsal mekanlardır. Bu değerli mabedin Siyonistlerin işgali altında olmasından bütün Müslümanların rahatsızlık duyması gerekir. Şu an Kudüs için yapabileceğimiz en önemli şeylerden birisi, bu mübarek şehri yalnız bırakmamak, Mescid-i Aksâ’nın cemaatini arttırmaktır. Biz de bu niyetle Nevşehirli kardeşlerimizle birlikte Kudüs ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.
 

FİLİSTİNLİLERE DESTEK
 
Dünyanın her tarafından gelen Müslümanların Aksâ'yı doldurmasının burada yapılan zulümlere engel olacağını dile getiren Açıkgöz, "Bunu üzerimize vazife olarak görüyoruz. Bu vazifemizi inşallah yerine getiriyoruz. Oraya gidip Müslüman kardeşlerimizle birlikte olacağız. Onların sorunlarına, dertlerine ortak olacağız. Oradaki kardeşlerimizin elinden tutacağız. Bir dost eli olarak onlara moral olacağız. Yapacağımız bu ziyaret bir turistik gezi değil, adeta bir seferdir. İnşallah ziyaretimiz İslam dünyası için bir uyanışa vesile olur. Bu organizasyonda bizlere destek veren, tüm STK’larımıza yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 
ARAKAN’A DA SESSİZ KALMAYACAĞIZ
 
Sadece Filistin’de değil, dünyanın pek çok yerinde ve Arakan’da da Müslümanlara yönelik zulümlerin olduğuna dikkat çeken Açıkgöz, “Arakan’dan da kardeşlerimiz sadece Müslüman oldukları için soykırıma maruz kalıyor. Orada insanlar katlediliyor ve dünya buna sessiz kalıyor. Sadece bir iki kınamanın dışında dünya Arakan’daki katliama, soykırımı görmezden geliyor. Ancak biz dinimize ve medeniyetimize yakışacak şekilde Arakan’daki katliama sessiz kalmayacağız. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum; Arakan’da Müslümanlar, kadınlar, çocuklar katlediliyor. Oradaki zulüm bütün dünyanın ayıbıdır. Bu katliama seyirci kalmayın” ifadelerini kullandı.

Kudüs'te ziyaret edilecek yerler;

   KUDÜS
   MESCİD-İ AKSA
   KUBBET’US SAHRA
   ZEYTİN DAĞI
   SİON TEPESİ ( Davud A.S )
   EL HALİL
   BEYT LAHM
   LUT GÖLÜ
   NEBİ MUSA A.S
   ERİHA
   YAFA-  OSMANLI ESERLERİ