Son bir haftadır yoğun bombardımana tutulan ve insani krizin giderek derinleştiği Doğu Guta’daki katliamlara dur demek amacıyla Nevşehir İHH tarafından yarın bir basın açıklaması düzenlenecek.

İnsanlık vicdanı ne zaman uyanacak.

İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel açıklamasında; "Doğu Guta’da katliama dur demek için yarın saat:12.30 da Gülbahçe önünde basın açıklaması düzenleyeceğiz . Kamuoyuna katliamlara sessiz kalınmaması çağrısında bulunan Öncel, Doğu Guta’da yaşanan katliamlara dur demek ve tüm Dünyaya çağrıda bulunmak için tüm Nevşehir halkını bu basın açıklamamıza bekliyoruz" dedi.

İHH Nevşehir Başkanı Öncel, 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta bölgesi, 5 yılı aşkın bir süredir Esed rejimi tarafından muhasara altında tutulmakta. İnsani krizin zaten derin olduğu bölge, son haftalarda yoğunlaşan saldırılarla kısa süre içinde yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir toplu mezara dönüştü.

Son 3 ayda 700’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralandığı bölgede insani kriz hat safhaya ulaştı. Kuşatma altındaki insanlar videolarla dünya kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyor. 2013 yılından itibaren çocuk ve bebeklerin gıda yetersizliğinden; yaralıların da tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı öldüğü ya da ölmek üzere olduğu kaydediliyor.