Geçimi çiftçilik yaparak sürdüren Ali Turgut , şu anda 27 yaşında olan kızının kendisi tarlada çalışırken annesine 'Gülşehir pazarına çorap almaya gidiyorum' diyerek evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini belirtti. 5'i kız ve 3'ü de erkek olmak üzere 8 çocuk sahibi olan Ali Turgut "Eşim İhsaniye Turgut kızımızın ayrılığına dayanamadı ve hasta oldu. Maddi imkanlarımız yetersiz olduğu için kızımı diğer şehirlerde arayamadım. Sadece kızımın kayıp olduğunu Gülşehir Jandarma Komutanlığına bildirdim.Kızımı çok aradılar,ama onlarda bulamadılar.Tüm yakınlarımızı aramıza karşın kızımı

bulamadık"diye konuştu.

 

İki yıl önce içerisinde değişik bir isimle komşularını arayan genç bir kızın ,kendisi ile ailesini sorduğunu belirterek " Geçen yıl komşumu değişik bir isim ile arayan bir kız, beni ve ailemi sormuş, üzülmememizi istemiş, kendisinin Sivas'lı biri ile Almanya'da olduğunu söylemiş. Bize sadece sesini duyursa yeter, annesi kızımız Halime'nin acısı ile kronik bir hastalığa yakalandı. Halende ilaçlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Büyük bir şaşkınlık içerisindeyim, sadece kızımız bizi arasın ve 'iyiyim' desin yeter bize" dedi.

 

Baba Turgut, kızını gören ya da tanıyanların "0546 682 70 77" ve "0531 666 96 34" numaralı telefonları aramalarını istedi.