Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Nevşehir  Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan  Ünver’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’de Üniversiteleşmenin oldukça önemli olduğunu belirterek “ Nevşehir’e Üniversite kurulmasına ilişkin TBMM ‘inde yapılan görüşme ve oylamayı Meclis locasından takip ettim. Nevşehir’de Üniversite kurulması ile birlikte o an gözyaşlarına boğuldum. Belediye Başkanlığım sürecinde de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin çevre düzenlenmesinin yanı sıra, personelin konut ihtiyacının giderilmesi yönünde ve yurt binasının kazandırılması anlamında ciddi katkılarımız olmuştur. Bundan sonraki dönemde de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne desteğimiz artarak devam edecektir. ”dedi.

Ünver, Prof. DrMazharBağlı’ya Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi rektörlüğü görevinde başarılar temennisinde bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.. Mazhar Bağlı’da, Nevşehir’e ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesine yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ünver’e teşekkür etti.

Bağlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Türkiye’ye çok önemli bir katkı sağlayacağına inandığını belirterek, görevi sırasında akademik personelin yanı sıra Nevşehir’deki tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşların ile özel sektör temsilcilerinin de desteğini alarak bu yolda emin adımlarla etkin çalışmalar yapma arzusu içerisinde olduklarını söyledi. Bağlı, Nevşehir Belediyesi’nin de bu anlamda Nevşehir  Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin gelişmesi ve işlevinin daha da üst noktalara taşınmasında önemli katkılar sunacağına yürekten inandığını kaydetti.