Üzerinde uzun süredir çalışılan valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi eli kulağında.  Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, 15’e yakın valinin merkeze alınacağı ya da yerlerinin değişeceği, 40 ilin ise emniyet müdürlerinin değişeceği dile getiriliyor.

Yeni sistemde Valiler ve il emniyet müdürleri kararnamesi İçişleri Bakanı’nın teklifiyle Başkan Erdoğan tarafından onaylanacak. Bu iller arasında Nevşehir'in olup olmayacağı ise merak konusu.

Bu ay yayınlanması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nde Nevşehirliler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ın değişmemesini istiyor. 

Amasya İl Emniyet Müdürü iken, 26 Ekim 2016 tarihinde Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Artunay'ı yaklaşık iki yıllık görev süresince 7'den 77'ye her kesimden Nevşehirli çok sevdi.  

Nevşehir halkı, yapmış olduğu başarılı çalışmaların yanında herkesle yakın ve sıcak ilişki kuran Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ın kentte kalması için dua ediyor.

Değişecek Emniyet Müdürleri arasında Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ın yer alıp almayacağı merakla beklenirken, geldiği ilk günden itibaren vatandaşlarla yakın diyalog kuran, birçok olayı bizzat olay yerinde yakından takip eden, babacan tavrı, uzun yıllardır aydınlatılamayan olayları kurduğu ve başında olduğu özel ekiple çözen Artunay, Nevşehirlilerin büyük takdirini kazandı. Nevşehirliler Emniyet Müdürü Artunay’dan memnun olduğunu ve uzun yıllar Nevşehir'de kalması gerektiğini söyledi.
 

Nevşehir genelindeki hemen her programa katılmaya özen gösteren Artunay, cana yakınlığı ile herkesi kendine hayran bırakıyor. İnsanlar kurmuş olduğu bu sıcak samimi yakınlığın yanında, Nevşehir'de yapmış olduğu başarılı çalışmalarda vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Nevşehir emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ın gelişiyle özellikle uyuşturucu madde konusunda yapılan başarılı operasyonlar herkes tarafından büyük takdir topladı.

Yapılan bu başarılı operasyonlara Nevşehir gençliği de destek vererek teşekkür etti.

Nevşehir'de vatandaşlar, merhum Şinasi Kuş gibi  Valilerin, çok sevildiğini, "Vali Devletin temsilcisi, mülki amiridir onlar tüm paylaşımlarını Nevşehir halkı ile yaparak iz bıraktılar şimdi aynı başarı İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay'da" diyerek sevgilerini dile getiriyorlar.

İşte her şehrimize böyle Müdürler olması gerekir düşüncesindeki Nevşehirli vatandaşlarımızın ortak düşüncesi: "Nevşehir İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Arunay daha büyük bir kente yada göreve atanacak ise tamam ama onun dışında Biz İl Emniyet Müdürümüzün gitmesini kesinlikle istemiyoruz " şeklinde. 


Mehmet ARTUNAY
Nevşehir Emniyet Müdürü
1. Sınıf Emniyet Müdürü
 
İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet ARTUNAY’ın Özgeçmişi
             1962 yılında Sivas –Zara’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Zara’da tamamladıktan sonra, 1980 Yılında Polis Koleji, 1984 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olmuştur.
Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yeni Türk Cumhuriyetleri Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır.
Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2007 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etmiştir.
2007-2014 yılları arasında Polis Başmüfettişi, 16 Mayıs 2014-28 Ekim 2016 tarihi arasında  Amasya İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştır.
 26/10/2016 tarih ve 29869  sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İçişleri Bakanlığının 2016/759 sayılı kararnamesi ile Nevşehir İl Emniyet Müdürü olarak ataması yapılmış,  28/10/2016  tarihi itibari ile görevine başlamıştır.
Türkiye-Özbekistan ilişkileri konulu Yüksek Lisans Tezi ile Osmanlı Arşiv Belgelerinde Zara-1 ve Zara-2 isimli Ali LAFÇI ile birlikte yazdığı 2 kitabı bulunmaktadır.
  Galatasray Spor Kulübü Kongre Üyeliği ve Cadde Bostan Balık Adamlar Kulübü Onur Üyesidir.
              İl Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY evli, 3 çocuk babası ve 2 torun sahibidir.