Cappadocia havacılık ve doğa sporları kulübü yamaç paraşütü pilotlarına aşıklı dağına tırmanışlarında bu hafta Kapadokyalı motokroscular eşlik ettiler.

Yolların olmamasında dolayı bu zorlu dağı sırtlarında 25 kilo yükle tırmanan yamaç paraşütü pilotlarına manevi destek yine kasaba halkından ve motokrosculardan geldi.

Güvercinlik Kasabası Aşıklı dağına Devletten beklediği yardımı ve alakayı kasaba halkından ve anlayışlı duyarlı insanlardan gören cappadocia yamaç paraşütü pilotları Nevşehir İl Özel İdaresinden ve Nevşehir Valiliği'nden de kendilerini sahiplenmelerini bu branşında gençlik spor bakanlığının ve Türk hava kurumunun spor dalı olduğunu tekrardan hatırlattılar. Aşıklı dağına bir türlü açılmayan yol sıkıntısının bir türlü çözüm bulunamayışına yakınmaları yürekleri burkarken bu sporuda öldürmeye çalıştıklarını düşünmeye başladıklarını ifade ettiler.

Türkiye bu tür spor faaliyetlerini yaşatmanın ve yardımcı olmanın vatani ve vicdani görev olduğunu düşündüklerini bildirdiler.
Nevşehir Kapadokya bölgesinin tanıtımına katkı sağlayacak en önemli sporlardan biri hiç şüphesiz “Yamaç Paraşütü” ama, bu sporu yapmaları için karşılaştıkları en büyük sıkıntı olarak gösterilen Yol problemi için yaptıkları çağrılarına Nevşehirli yetkililerden bir türlü 
cevap gelmedi.