Kalkınma Bakanlığı bünyesinde KOP (Konya Ovası Projesi) ‘a Nevşehir de dahil oldu.

Aksaray- Karaman- Konya- Niğde illerinden sonra Nevşehir’imiz de projeye eklendi. Proje kapsamının genişlemesi için Kalkınma Bakanlığı’ nın tasarıyı Bakanlar Kurulu’ nda imzaya sunduğu bilgisini Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN müjdeledi.
 
                  TBMM Meclis Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ proje ile ilgili yaptığı açıklamada “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendilere, Başbakanımız Genel Başkanımız Sayın Binali YILDIRIM’ a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’a , AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Murat GÖKTÜRK’ e ve AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER’ e emekleri, destekleri için şahsım ve Nevşehirli hemşerilerimiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 14 yıldır AK Parti kadroları aralıksız çalışıyor. 65. Hükümetimizle birlikte yatırımlarımız daha da hız kazandı ve kazanacak. Hedef 2023 doğrultusunda ilimize ve bölgemize yatırımları hep birlikte el ele artıracağız. Milletimizin bize verdiği bu kutlu görevi yine milletimize hizmetkâr olmak için yerine getiriyoruz. Tarım, sanayi, ticaret, ulaşım, enerji, turizm potansiyellerimizi en etkili ve verimli şekilde kullanmak için vizyonu olan bu tip büyük projelerimiz ülkemiz genelinde de AK Parti kadrolarımızla devam edecek. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri ve Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demiryolu (yükyolcu) hatlarının proje çalışmaları tamamlanacak. Biz kısa vadeli siyaset düşünmüyoruz. Bizim anlayışımızda topyekûn kalkınma ve vatandaşlarımızın refah düzeyini uzun vadeli artırma hedeflenmektedir. Güçlü Nevşehir Büyük Türkiye için ilk günkü aşkla hep birlikte kutlu yürüyüşümüz devam edecek. Vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlı olsun.” dedi.
 
 KONYA OVASI PROJESİ
KOP EYLEM PLANI ANA GELİŞİM EKSENLERİ


Toprak ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı,
Ekonomik Yapının Güçlendirilmesi,
Altyapının Geliştirilmesi ve Kentleşme,
Beşeri ve Sosyal Yapının Güçlendirilmesi,
Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi
 

KOP EYLEM PLANI NELERİ HEDEFLİYOR?

Tarımsal alanda değişimi ve sürdürülebilirliği sağlamayı,

Sanayi, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmeyi,

Eğitim, sağlık, kültür ve diğer sosyal hizmetlere erişilebilirliği arttırmayı,

Bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmayı,

Yenilikçi bir yaklaşımla bölgenin rekabet gücünü arttırmayı,

Vatandaşımızın refah düzeyini arttırmayı hedeflemektedir.

 

Antalya-Konya Aksaray-Nevşehir-Kayseri ve Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demiryolu (yükyolcu) hatlarının proje çalışmaları tamamlanacak.