Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yüksekli Köyünü sinekler istila etti. Vatandaşlar durumdan şikayetçi olurken, şuana kadar yapılan tüm girişimlerden her hangi bir sonuç alınamadığı açıklandı…

Yüksekli Köyü'nü Sinekler Bastı

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yüksekli Köyü'nde yaşayan vatandaşlar sinek kabusu yaşıyor. Köy sakinleri yaşadıklarına isyan ederken, Sıcaklıkların iyice artması, sorunu daha da büyüttü. Köylüler, "Yüksekli köyünün adının sinekli köy olarak anılmasından korkuyoruz" dedi. 


Vatandaşlar sinek sorunun kendi köylerinde had safhaya ulaştığını dile getirerek, "Bu yıl uygulanması gereken ilaçlamanın yeterli düzeyde yapılamaması ve takip edilememesi nedeniyle bu istila yaşanıyor iddiasında bulundular.

SİNEKLERDEN KORUNMAK İÇİN...

Köyünde Ekili alanlarında çalışan ve sinekten kurtulmak için kafasına tülbent geçiren Tamer Özyurt isimli bir vatandaşımız yaptığı açıklamasında; "Yetkililere sesleniyoruz sesimizi duyan varmi Nevşehir Milletvekilleri nerdesiniz? Yūksekli köyū sinekten kırılıyor duyun sesimizi..." diyerek sitem ve mağduriyetlerini dile getirdiler.