Nevşehirde, FİB Haber Merkezi tarafından uygulamaya konulan WhatsApp ihbar hattını kullanan vatandaşlar, çektikleri fotoğraf ve videoları www.fibhaber.com ile paylaşmaya devam ediyor.

İşte Sizden Gelen İhbarlar Alo Nevşehir

Şehir içinde ‘ağır’ tehlike ...Şehir İçinde Tırların ne işi var!

Nevşehir Merkez 2000 Evler Mahallesi Özel İdare Petrol yanı Tırlar yolu kapatmışlar aynı zamanda Geçişi Zorlaştırıyorlar. Nevşehir trafiğinin en büyük sorunlardan biri olan ağır tonajlı araçlar, şehir içinde trafiğe girip, tehlike saçıyor. Yetmez gibi mahalle ve sokaklarda da bu trafik canavarlarını görmek bizleri korkutuyor.  Lütfen kentimizin muhtelif yerlerinde bulunan başta tırlar olmak üzere tüm ağır vasıtalara kent merkezine girişleri ve park etmeleri yasaklansın. Belediyeden Tır parkı istiyoruz.
Bizim hiç hatamız yok mu?
'Nevşehir konuşuyor' köşesinde şehrimizde çözüm bekleyen sorunları dile getirip hem yetkilileri uyarıyoruz hemde vatandaşlarımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Amacımız, hayalini kurduğumuz sorunsuz, hep birlikte daha güzel yaşanabilir bir kentin hayata geçirilmesi. Bu manada herkes üzerine düşeni alacak ve gereğini yapacak. Bununla birlikte toplumu oluşturan bireyler olarak hepimizde bu toplumda kimseyi incitmeden kırmadan saygılı bir şekilde yaşama alanlarını kısıtlamadan örnek bir fert sorumluluğu ile hareket etme zorunluluğumuzu unutmuyacağız. Önce hatalarımızı göreceğiz. Tesbit ettiğimiz hatalarımızı dile getirip yanlıştan dönülmesi için uyaracağız. İşte tamda yeri gelmişken siz okuyucularımızdan gelen güzel bir örneği sizlerle paylaşmak istiyoruz;
Burası Nevşehir merkez 2000 evler mahallesi yolu üzeri market önleri, yaya kaldırımları sürekli işgal altında, hemde sürekli. İğneyi başkasına birazda çuvaldızı kendimize batırmalı ne dersiniz? Trafik kurallarına uyalaım uymayanları uyaralım.

Ayaklarımız Tozlu yollardan Asfalt yola ne zaman basacak!
Sayın FİB haber yetkilileri. Burası Nevşehir merkez Yeni Mahalle Gürbüz Sokak. Diriliş Meydanın arkası. Parkesi bozuk yol ise Türk Telekom binası ile SGK lojmanı arasındaki yol. Neredeyse bir yıldır tozdan geçilmiyor. Şehirdeyiz demeye utanıyoruz . Gürbüz sokaktaki yolda da görüyorsunuz. Yaklaşık 10 tane yama var yolda fazlasını sayamadım. Belediye'ye 3-4 kere basvurduk sonuç alamadık. Biz üvey evlatmıyız? 
Aynı muhitte, Fatma Hatun Cami Viva otel Arkasındaki mahalle sakinleride bu yollardan dertli. Vatandaşlar Mahallemize ve sokaklarına Asfalt yol istiyoruz.Türk Telekom yetkilileri de yolu kışın kazdırdı onlar da ilgilenmiyor. Haber yapip sesimiz olursaniz cok seviniriz. Teşekkürler.

 

Bu köprünün altından daha çok Tırlar kamyonlar geçecek....!
Nevşehir'de yollara sığmadığı gibi Şehir içi köprülere de sığmayan ağır vasıtalar gerek trafiği olumsuz etkiliyor gerekse yayalar için büyük tehlike arz ediyor.

Nevşehir'de öğrenci velileri servis girdabında boğuluyor. Mağdur Aileler sorunlarına çözüm bekliyor.

Nevşehir de okul servis araçlarındaki sorunlar bir türlü son bulmuyor. Nevşehir'de Yeni Eğitim yılının başlamasıyla birlikte, okul servisi sorunları tekrar gün yüzüne çıktı. Özellikle daha 1.sınıfa giden öğrencilerin okuldan gelirken servisini kendisinin bulmasını istemeleri daha minicik 5,5-6 yaşlarındaki öğrencileri mağdur ederken velileride kara kara düşündürüyor.
Bu adaletsizliğin biran önce düzeltilmesini temenni ediyoruz.
Altınyıldız Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Nevşehir Valiliği ve Belediye Başkanlığına veliler tarafından imzalanmış toplam 1288 dilekçe ile servis ücretlerinde yapılan haksızlıkları düzeltilmesi için dilekçe verdi.
                                   
Altınyıldız Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Burçin GÜNDÜZ yaptığı açıklamada ''2017-2018 Eğitim öğretim yılı için okul servis araçları fiyat tarifesi belirlenmiş ve  belirlenen bu tarifelerde özel okul devlet okulu arasında fiyat tarifesinde ayırım yapılmıştır. Bu konuyla ilgili velilerimiz 650 Nevşehir Valiliği ve 638 Nevşehir Belediyesi olmak üzere yetkili makamlara 1288 dilekçe vermişlerdir. Nevşehir ili için belirlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi için belirlenen okul servisleri ücret tarifelerine Altınyıldız Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği  olarak itiraz ediyor bu haksız uygulamanın Nevşehir Valiliği  ve Belediye Başkanlığınca düzeltilerek servis ücretlerindeki adaletsizliğe son verilmesini istiyoruz.'' dedi.

Park Yasağına Sandalyalı Çözüm...

Nevşehir'de bir esnaf dükkanı önüne park edilen araçlardan kurtulmak için ilginç bir yöntem denedi. Atatrük bulvarı üzerindeki esnafımız dükkanı önüne sandalye koyarak yasak otoparka engel olmak adına kendi yönteminin etkili olduğunu söyledi. Ne diyelim umarım bir yetkili sesimizi duyarda ana cadde üzerinde çift parklanmalara engel olur.Trafik karmaşasına da son verilir işallah.

 

Nevşehir'de sokak köpekleri her yerde korkutuyor...

Başıboş sokak köpekleri yine Nevşehir gündemindeki fenomen konuların başında geliyor. Nevşehir'in hemen hemen her mahallesi yada sokağında gruplar halinde dolaşan sokak köpekleri vatandaşları korkutuyor. Köpeklerden eve giremiyoruz artik. Çözüm bekliyoruz.


 
Nevşehir Yeni Mahallede Bozuk yollar şikayet konusu oldu​

Iyi günler. Nevşehir Yeni mahalle gürbüz sokakta Türk telekom ile SGK lojmanı arasindaki yol hala bozuk. Bu tozdan kurtulmak için ne yapabiliriz hiç ilgilenen yok teşekkürler.
Dere yatağı ne zaman kapatılacak?
Merhaba Sümer mahallesi 100. Yıl Ülfet Başer İlköğretim Okulunun yanındaki dere yatagının üzerinin kapanması için daha önce size resim göndermiştim ve haber yapmıştınız tekrardan o dere yatağı için bir haber yaparmısınız okulun yanında illaki içine bir çocuk düşüp ölmesi yada yaralanmasımı gerekiyo aceba kapanması için haberi yaparsanız sevinirim
Sizde gönderin yayınlayalım...
Gönderin Yayınlayalım! Haberlerinizi Bekliyoruz... Nevşehir’e Gündemin Adresi www.fibhaber.com Nevşehir'de gördüğünüz olayların haber yapılmasını istiyorsanız haberin fotoğrafı çekin bize 0 552 212 0 444 whattsapp numarasından atın yayınlayalım.