AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte Ankara’da TBMM Meclis Başkanı ve Bakanlıklara ziyaret gerçekleştirdi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk , Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte yeni kabinede Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Sayın Bekir BOZDAĞ ve Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Sayın Numan KURTULMUŞ ile TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN’ı ziyaret ettiler.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından Ankara’da Bakanlıklar nezdinde ziyaretlerini sürdürüNevşehir Heyeti ilk olarak TBMM Meclis Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Heyet ile Kahraman arasında Nevşehir hakkında istişare toplantısı yapıldı. TBMM Başkanlığı’ nda kabul eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Heyet daha sonra Adalet Bakanlığı'ndan yeni kabinede Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Bekir Bozdağ’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Bozdağ'a Hayırlı olsun ve Nevşehir'e destek Ziyareti!

Kabine revizyonu sonrası Başbakan Yardımcılığı görevini alan Bekir Bozdağ'ı makamında ziyaret eden heyet, ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu, Nevşehir heyeti Yapılan görev dağılımında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a bağlanması hasebiyle, Nevşehir Külliyesi konusunda hem kendisine bilgi verdi hem de külliyenin tamamlanması noktasında desteklerini talep etti.Nevşehir'in beklentilerine yönelik hazırlanan dosya da teslim edildi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'daNevşehir heyetini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapımı devam eden külliye için destek sözü verdi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Bozdağ'a ziyaretin anısına hakiki Avanos toprağından yapılma Hitit Anforası hediye etti.


Kurtulmuş'u Nevşehir'e Davet Ettiler...!

Nevşehir Heyeti son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığını ziyaret ettiler.

Heyet, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine yeni atanan Numan Kurtulmuş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Belediyelerin sorunlarını ilettiler.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ziyarete ilişkin açıklamasında; "Kültür ve Turizm Bakanımız Sn Prof. Dr. Numan Kurtulmuş' u ziyaretimizde; bölgemizin kültür ve turizm faaliyetlerini istişare ettik" dedi.

Ziyaretlerinin asıl amacının Belediyelerin sorunlarını iletmek olduğunu söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ziyaretin sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirtti. Açıkgöz konuşmasında, “Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Kültür ve Turizm Bakanlığına atanması nedeniyle hem nezaket ziyaretinde bulunmak hem de Belediye Başkanlarımızın taleplerini iletmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığını ziyaret ettik. 


AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de açıklamasında; "Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Sayın Bekir BOZDAĞ’a hayırlı olsun dileklerimizi iletirken, yapılan görev dağılımında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sayın Bakanımıza bağlanması hasebiyle Nevşehir Külliyesi konusunda hem kendisine bilgi verdik hem de külliyemizin tamamlanması noktasında desteklerini talep ettik. Sayın Bakanımızın yapımı devam eden külliyemize ilgisi ve destek olma noktasındaki düşünceleri bizi ziyadesiyle memnun etti" dedi.

Gizligider açıklamasının devamında; "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan KURTULMUŞ’u Nevşehir’e davet ettiğimiz ziyarette kendilerinin de desteğiyle Eylül ayında yapmayı planladığımız turizm çalıştayından bahsettik. Sektör temsilcilerinin de katılımıyla Kapadokya turizmini bir üst seviyeye çıkarmak amacıyla Ören yerleri, Sit alanları ve Kapadokya’yı bir bütün olarak değerlendireceğimiz toplantıya katılım konusunda Sayın Bakanımızın olumlu düşüncesi bizleri sevindirdi.  Her platformda dile getirdiğimiz 5 milyon nitelikli turist hedefimizden memnuniyetini dile getiren ve bu hususta Hükümetimizin her zaman bize destek olacağını belirten Sayın Bakanımıza yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, destekleri için teşekkür ettik."dedi.