Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Durhan Alıç, İl Müftülüğünde görev yapan idareci ve personeline “Etik Davranışlar” konulu eğitim semineri verdi.

Başkan Durhan Alıç’ın katılımıyla katılımcılara “Etkili İletişimde Etik Kavramı ve Güncel Uygulamaları” başlığı altında; “Etiğin Anlamı, Etiğin Gelişimi, Etik Standartları Geliştirmek İçin Yaklaşımlar, Etik Ahlak Arasındaki Fark, Görevin Yerine Getirilmesinde Kamu Hizmeti Bilinci, Halka Hizmet Bilinci, Hizmet Standartlarına Uyma, Amaç ve Misyona Bağlılık, Dürüstlük ve Tarafsızlık, Saygınlık ve Güven, Nezaket ve Saygı,  Yetkili Makamlara Bildirim, Çıkar Çatışmasından Kaçınma, Görev ve Yetkilerin Menfaat Sağlamak Amacıyla Kullanılmaması, Hediye Alma ve Menfaat Sağlama Yasağı, Kamu Malları ve Kaynaklarının Kullanımı, Savurganlıktan Kaçınma, Bağlayıcı Açıklamalar ve Gerçek Dışı Beyan, Bilgi Verme Saydamlık ve Katılımcılık, Yöneticilerin Hesap Verme Sorumluluğu, Tarafsızlık, Dürüstlük, Hesap Verebilirlik, Kamu Yararını Gözetme Gibi Etik Davranış İlkeleri Belirlemek ve Uygulamayı Gözetmek gibi. ” ifadeler anlatıldı.

 NEVŞEHİR MÜTÜLÜK FUTBOL OYUNCULARI VE YÖNETİMİ MÜFTÜ ÖZTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ.

Seminer karşılıklı soru ve cevap bölümü ile sona erdi.


            15-19 Aralık 2012 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Merkezi tarafından Antalya’da Halı Saha Turnuvası düzenlendi.

            8 İl’in katıldığı turnuva 4’erli 2 grup halinde yapıldı.

            Gerçekleştirilen futbol turnuvasında Denizli İl Müftülüğü şampiyon olurken, Nevşehir İl Müftülüğü A grubunda yer alarak 4’üncü oldu.

Turnuva sonrası Nevşehir İl Müftülüğünün plaketini Bursa Kur’an Kursları Müdürü İsmail Üstün Ali Özcan’a takdim etti.

            Antalya’dan İl’imize dönen İl Müftülük Futbol Takımı ve Yöneticileri İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

            Müftü Öztürk’le bir süre sohbet eden futbol ekibi ve yöneticileri Müftü Yakup Öztürk’e verilmek üzere turnuvada aldıkları plaketi takdim ettiler.

            Düzenlenen turnuvaların Diyanet camiasının tanışma, kaynaşma ve dayanışmaya vesile olmasının amaçlandığını söyleyen Müftü Yakup Öztürk, alınan galibiyetten memnun olduğunu belirtti ve takımdan daha güzel başarılar beklediklerini ifade etti.