Nevşehir İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Eğitim Gönüllüleri Derneği (NEV-DER) tarafından Peygamber Efendimizin örnek hayatını nesillerle tanıştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan Nevşehir O(S.A.V)’nu Okuyor kampanyası 7 den 77 ye Nevşehir genelinde büyük ilgi görüyor.

 

Dereceye gireceklere Birçok hediyenin dağıtılacağı yarışmadan çok kıs süre geçmesine rağmen şuana kadar 3 binin üzerinde başvuru olduğu ve Nevşehir halkımızdan başvuruların büyük ilgi gördüğünü belirten NEV-DER Dernek Başkanı Ali Kızıltepe,hedefim en az 20 Bin başvuru.Bu hedefe ulaşacağımızdan eminiz dedi.

 

Kızıltepe, Peygamber Efendimizin (sav) hayatının her kesim tarafından okunmasının, hayatının örnek alınmasının en önemli gayeleri olduğunu söyleyerek, "Efendimizi tüm insanlarla buluşturmak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Toplumu hem dini noktada aydınlatmak, hem Efendimizin(sav) örnek hayatı ile nesilleri tanıştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için NEVDER ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye'de katılım ve kazanım noktasında örnek bir başarıya imza atacağız." dedi.

Düzenleyen Kuruluşlar:

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği ... Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü .............. Nevşehir Müftülüğü ..................................

Derneğimiz

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği

Telefon: 0 384 214 30 62

nevsehironuokuyor.com

Sınava hazırlananların görüşleri ise şöyle:

 

Halil Uysal/Öğrenci; Bilgimi deneyip test edeceğim iddialıyım.

 

Cihat Ersoy/Serbest: Biz sınava ailecek katılacağız. Efendimizin(sav) hayatını değişik kaynaklardan okudum. Ancak çevremdekilere örnek olabilmek ve onları teşvik edebilmek için belirlenen kitapları yine okuyacağım.

 

Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ahmet Çam,Hakan Kodakoğlu: Bizi hediyeden daha çok Peygamberimizin hayatını öğrenmek heyecanlandırıyor. Bu nedenle sınava çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz.

 

Terzi Tamer Kuruçay: Bu sınava eşim ve kızımla birlikte gireceğiz. Bu nedenle yoğun bir şekilde kitap okuyoruz.

 

Fatma Atlıoğlu: Sınava kadar evde televizyonu kapattık. Evde sürekli Peygamberimizle ilgili kitapları okuyoruz.Kardeşlerim ve ben iddialı hazırlanıyoruz.

 

Ahmet Uluçam/Üniversite Öğrencisi:Çok anlamlı güzel bir proje öncelikle emeği geçenleri tebrik ediyorum.Bu yarışma ödül hepsi güzel ama en çok ben Nevşehir bu sınvaı katılım olarak nasıl verecek onu çok merak ediyorum dedi.

 

 

Gücünüzün Farkındamısınız!

“Her zaman Gücünüz Gücümüz,Gücümüz Gücünüz…!”

 

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com

 

 FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”

             

%100 Nevşehir Haberleri Burada… FİB Haber Farkıyla…

 

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi… www.fibhaber.com