Sağlık-sen Nevşehir şubesi üyeleri Suriye de iç savaş dolayısıyla mağdur ve mazlum sivil halkın kış soğuğun da mağduriyetini  giderebilmek adına az bir katkıda olsa yardımcı olmak istediklerini belirterek patates yardımında bulundu. Nevşehir de iki haftadır devam eden Suriye mazlum halklarına yardım için başlatılan’’ Suriye için bir ekmek bir battaniye’’ kampanyasına nasıl duyarsız kalır ve nemelazım deriz. Sağlık –Sen  Nevşehir şubesi olarak giyim yardımlarımızda devam edecek diyen şube başkanı İbrahim Zengin, bu kampanyaya tüm sivil toplum kuruluşları ve ferdi katkıların ötesinde Nevşehir halkının sahiplenmesi şehrimiz adına onur ve gurur vericidir dedi. Sağlık- Sen  Nevşehir şube mali sekreteri Yusuf sevim de ,’’ bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu gün Suriye halkı mazlum durumda. Yarın kim bilir kim mazlum duruma düşecek.  İnsanlığımızın ve inancımızın gereği yer yüzü mazlumlarının yanında olmak onlara katkıda bulunmak ve mazlumların moralini yükseltmek gerekir ‘’ dedi.

Sağlı-sen Nevşehir şubesinin hazırladığı 26 ton patates yüklü tır,  Gül bahçe önü, Suriye yardım çadırının bulunduğu yerden dualarla gönderildi.

İHH ( İnsani Yardım Vakfı ) Nevşehir gönüllülerinden A. Baki ÖNCEL, Katkıda bulunmak isteyen Nevşehirli hemşerilerimizin yoğun isteği üzerine yardım kampanyasının bir süre daha uzatılacağı belirtildi..