Geçtiğimiz hafta zahire pazarında Aşure Günü programı düzenleyen Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) bu haftada hayvan pazarında vatandaşlara sıcak aşure dağıtımı yapıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure etkinliğini bu haftada hayvan pazarında yaptı. Etkinlik Zahire pazarı imamı Mahmut Ataseven'in duası ile başladı. Duanın ardından Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Havalı ve Genel sekreter Uğur Aydoğan aşure kazanının başına geçerek, vatandaşlara elleriyle aşure dağıttı.

Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirilen aşure dağıtımlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, aşure gününün tüm insanlık için büyük bir anlam ve önem taşıdığını ifade etti. Kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin yaşandığı bu müstesna gün içerisinde, birçok peygamber için sayısız mucizenin yaşandığının rivayet edildiğini belirten Havalı, Müslümanların yüreğini yakan Kerbela olayının da yine bugünde meydana geldiğini dile getirdi.