Eğitimde sürdürülebilir başarının elde edilmesinde fiziki mekanların çağdaş düzeye ulaştırılmasının da büyük etkisinin olduğu gerçeğinden hareketle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in öncülüğünde kent merkezindeki ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda 2004 yılından başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

 

Nevşehir’de eğitim kalitesinin de artmasında önemli rol oynayan bu uygulamada öncü kurumlardan biri konumundaki Nevşehir Belediyesi, 9 yıla yakın süreçte tüm okulların fiziki şartlarının modern düzeye ulaştırılması yönünde bahçe düzenlemeleri, okul içi düzenleme ve bilgisayar laboratuarlarının oluşturulmasına ciddi katkılar sağladı.

 

Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesine de uygun bu anlamdaki çalışmalara hız kesmeden devam ettiren Nevşehir Belediyesi, şimdi de TOKİ Kız teknik ve Meslek Lisesi’nin spor salonunu kondisyon aletleri ile donattı. Sadece öğrencilerin değil, TOKİ bölgesinde oturan vatandaşların da rahatlıkla yararlanabileceği bir konumda yapılandırılan bu uygulama halkın ve vatandaşların beğenisini topladı.