Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği tarafından Kütüphane Haftası kapsamında 'Okuruz biz' kitap okuma etkinliği düzenlendi. Nevşehir Gülbahçe Parkında düzenlenen etkinlikte herkese TÜGVA Nevşehir İl Temsilciliği tarafından kitap dağıtıldı. Burada çocuklardan, emekli vatandaşlara kadar herkes kitap okuma etkinliğine katılarak 1 saatliğine kitap okudu. 

TÜGVA Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı burada yaptığı açıklamada, Bizler ilk ayeti ‘Oku’ emri ile başlayan bir ümmetin gençliği, Türkiye’nin gençliği olarak okuma alışkanlığına dikkat çekmek üzere buradayız. Sizlere boş vakitlerinizde kitap okuyun demiyorum Kitap bazen bugüne, bazen geçmişe, bazen bir yabancıya bazen de kendimize ışık tutmaktır. Kitap bu bakımdan birçok âleme uzanan fiziki boyutuyla da küçük bir nesnedir. Merak ve ilgi duygusuyla sarıldığımız, bilgi edindiğimiz ve düşünçe dünyamıza bir tuğla daha eklediğimiz kitap ve kitap okuma eylemi onun için ciddi  bir iştir. Bu sebeple burada sizlere boş vakitlerinizde kitap okuyun demiyorum. Zira kitap okuyanlar çok boş vakitleri olduğu için kitap okumamaktadır. Biz istiyoruz ki, kitap okumak vazgeçilmez bir günlük faaliyetiniz olsun. Okumaya gerektiği önemi verelim. Okumak ciddi bir iştir Bugün burada toplanmamızın sebebi okuma konusunda farkındalık oluşturarak, kütüphaneleri hayatımızın içine almaktır. Tüm vakıf gönüllülerimizle ülkemizin tüm kentlerinde aynı anda gerçekleştirdiğimiz bu eylemle bir kütüphaneye üye oluyor ve buradan aldığımız kitabı okuyoruz. Her kütüphane insanoğlunun yüzyıllar süren macerasını anlatır. TÜGVA olarak kütüphaneleri hayatımızın içine alalım. Her kütüphane  insanoğlunun yüzyıllar süren macerasını anlatır. Unutmayalım ki; teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir. Bu eşsiz hazineye sınırsız erişim sunan kütüphaneleri uğrak mekânlarımızdan biri haline getirmek; araştırma ve inceleme ruhumuzun yaşaması için önem arz etmektedir.
TÜGVA’da her proje katılımcımızın tamamlaması gereken kitap listesi vardır Vakıf olarak üyelerimize okuma alışkanlığını yerleştirebilmek için her il temsilciliğimizde Kitap Kahvelerimiz, her yaş seviyesine uygun kitap okuma ve tahlil grupları ile hemen her projemizde katılımcıların tamamlaması gereken kitap listeleri bulunmaktadır. Bu şekilde toplu okuma eylemiyle konuya kitlesel olarak dikkat çekmek istiyoruz.